Peter Klomp zorgt ervoor dat DSVP het boven verwachting goed doet, vindt Rob Meijer

Algemeen

Rob Meijer is een speler die het naar eigen zeggen vooral van zijn inzet moet hebben (foto: Roel van Dorsten)

PIJNACKER – Het gaat goed met DSVP. De ploeg van trainer Peter Klomp voert na elf duels in de Tweede Klasse C de ranglijst aan. Nummer twee Zevenhoven kan de blauwwitten in punten nog wel voorbij, maar dat deert de club die zich vorig jaar pas via de nacompetitie veilig speelde niet.

“Die eerste plaats is boven verwachting”, vindt aanvallende middenvelder Rob Meijer. “We hebben ons dit seizoen goed kunnen versterken. In de eerste plaats hebben we met Peter Klomp een uitstekende nieuwe trainer. Daarnaast hebben we er met Jimmy Jense, Spurgeon Martina, Leon Braat, Sander Jongbloed, Marcel Blijleven en Michael Grootscholten een aantal nieuwe spelers bij. In deze nieuwe situatie gaat het hartstikke goed.”

‘WE STAAN ER ALTIJD VOOR ELKAAR EN WILLEN VOOR HET ELFTAL KNOKKEN’
De kracht van zijn elftal ligt volgens Meijer vooral in het feit dat je nooit makkelijk van DSVP zult winnen. “We staan er altijd voor elkaar en willen voor het elftal knokken. Daarbij zijn we dit seizoen ook conditioneel heel fit. We hebben al verschillende wedstrijden in de absolute slotfase in ons voordeel weten te beslissen.” Wel weet de 22-jarige middenvelder dat de club het wel van strijd moet hebben. “Als we er niet allemaal staan, dan hebben we het ook moeilijk. Wat dat aangaat spreekt ons doelsaldo ook boekdelen. Na elf wedstrijden hebben we twintig doelpunten gemaakt en er zeventien geïncasseerd.” Vorige week zaterdag werd hekkensluiter Roodenburg met 3-2 opzij gezet. “Dat is altijd een lastige ploeg om tegen te spelen. Ze spelen altijd erg fysiek en dat is niet altijd ons sterkste punt. Al met al was het dus een goede overwinning.” 

De huidige eerste plaats van de Pijnackernaren komt volgens Meijer vooral voort uit het feit dat het kwartje dit seizoen vaker de juiste kant op valt dan in het afgelopen seizoen het geval was. “Vorig seizoen speelden we geloof ik elf keer gelijk, waarvan we vijf keer ook echt hadden moeten winnen. Dit seizoen zijn wij het die in de slotfase wedstrijden weten te beslissen.”

‘ALS JE WINT, KRIJG JE VERTROUWEN EN GA JE OOK STEEDS BETER VOETBALLEN’
Dat dat dit seizoen al verschillende keren lukte, is volgens Meijer geen toeval. “Bij Peter Klomp is er de mogelijkheid om drie keer in de week te trainen. Nu is dat nog niet verplicht, maar volgend seizoen zou dat zomaar wel zo kunnen zijn. Daarbij trainen we ook nog eens een stuk scherper dan het afgelopen seizoen. Ik merk ook wel dat we gedurende de wedstrijden steeds sterker worden. En als je wint, krijg je vertrouwen en ga je ook steeds beter voetballen.” 

Dat laatste geldt voor Meijer zelf ook zeker. “In principe ben ik iemand die het vooral van zijn werklust moet hebben, want op technisch vlak ben ik niet heel goed. Wel merk ik dat als het eenmaal loopt, ik ook voetballend steeds beter word.” Verder heeft Rob Meijer het erg naar zijn zin op sportpark De Groene Wijdte. “We hebben een heel leuke ploeg en de spelers zien elkaar op zaterdag en ook vaak buiten de wedstrijden om. Hierbij is het wel zo dat de iets oudere jongens en de wat jongere gasten wat meer naar elkaar toetrekken, maar beide groepen kunnen uitstekend met elkaar overweg.”

‘HIJ IS EEN TRAINER DIE ECHT BOVEN DE GROEP STAAT’
Ook tussen de spelersgroep en trainer Peter Klomp botert het goed. “Hij is een trainer die echt boven de groep staat. Hij heeft heel duidelijk voor ogen hoe hij ons wil zien spelen en daar houdt hij dan ook aan vast. Tactisch weet hij het ook goed neer te zetten. Het leuke, in vergelijking met het afgelopen seizoen, is dat we dominanter voetbal spelen. Toen reageerden we vaak op wat de tegenstanders aan het doen waren, terwijl we nu hen onze wil proberen op te leggen en vaak lukt dat nog ook. Wat dat aangaat is het voetballen zo wel leuker.” 

Over waar DSVP dit seizoen gaat eindigen, wil Meijer nog niet echt uitspraken doen. “We zullen in elk geval niet, net als vorig seizoen, tegen degradatie hoeven strijden. Misschien dat er dit seizoen een periode inzit, zodat we in die andere nacompetitie terechtkomen. En misschien worden we zelfs wel kampioen ook, je weet het nooit.”
Rob Meijer vindt het leuk dat hij bij DSVP in een elftal zit waarin veel talent aanwezig is. “Als we dat bij elkaar weten te houden kunnen we als elftal natuurlijk alleen maar groeien. Voorlopig zijn er nog geen signalen dat er jongens weg willen of dat er interesse is van andere clubs. Wat dat aangaat denk ik dat we als elftal nog lang onze top niet hebben bereikt.” Zaterdagmiddag neemt DSVP het in een oefenduel op tegen FC ’s Gravenzande. “Tijdens die wedstrijd kunnen we laten zien waar we staan. Zij spelen namelijk in de Eerste Klasse en het is altijd leuk om het tegen ploegen die hoger spelen op te nemen. We zijn heel erg benieuwd naar het resultaat.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12