Iedereen kan meedoen en winnen op het Delfts Par3 Open

Algemeen

DELFT – Op de vernieuwde golfbaan van Concordia vindt van 15 tot en met 19 juni het Delfts Par3 Open plaats. Iedereen die in het bezit is van een golfvaardigheidsbewijs kan zich alvast inschrijven. Want, benadrukt organisator John Smith, “het is een open toernooi, dus ook iedereen van buiten de vereniging is welkom.” De deelnemers spelen de achttien holes omvattende voorronde. Het aantal slagen dat ze hiervoor nodig hebben bepaalt of ze mee mogen doen aan de finale, op 19 juni.

Het eerste Delfts Par3 Open vond twee jaar terug plaats, toen de vernieuwde golfbaan van Concordia net klaar was. “We hebben hier een hele mooie Par3-baan, met veel bunkers en vijvers. Het is redelijk uniek dat die baan op een voetbalpark ligt”, weet John Smith. De eerste editie trok 55 deelnemers en het was leuk en gezellig. Het deelnemersaantal groeide met de jaren en ook de prijzen werden, met dank aan de sponsors, steeds mooier. Dit jaar is de eerste prijs een golfarrangement, de tweede prijs een kledingbon voor Van Uffelen en de derde prijs een dinerbon die kan worden besteed bij het Delftse restaurant Van den Dussen. Op één van de achttien holes is het mogelijk een door Van der Leeuw Optiek gesponsorde Ray Ban-zonnebril te winnen. Deze dagprijs gaat naar degene die op de betreffende hole het dichtst bij de vlag komt. Op grote toernooien winnen de deelnemers soms een auto als ze een hole in one slaan. Zo’n prijs zat er helaas niet helemáál in, maar wie dit op het Delfts Par3 Open voor elkaar krijgt, wint dankzij Volvo Hoeke een weekend lang een cabrio. 

- Zijn er nog meer goede redenen om mee te doen?
John Smith: “Als golfer zijn wedstrijden altíjd leuk. Bij grote wedstrijden kost het je echter vaak een dag. De voorronde kun je hier in twee-en-een-half uur doen en je kunt zelf de tijd invullen wanneer je gaat. Dat zie je steeds meer: De golfer is niet meer de golfer die de hele dag op de baan staat, maar een dertiger of veertiger met een drukke baan. Die kiest dan liever voor een Par3-baan of één met negen holes.”
Rob van der Leeuw heeft een Golfvaardigheidsbewijs, maar hij zal niet aan het toernooi meedoen, laat hij weten. Zijn bedrijf Van der Leeuw Optiek is de komende drie jaar wèl hoofdsponsor van het Delfts Par3 Open. “Ik vind het natuurlijk heel leuk dat er in Delft zo’n prachtig mooie golfbaan is aangelegd en ik vind Concordia een mooie vereniging”, vertelt Van der Leeuw over zijn redenen om het toernooi te steunen. “Ik heb het eerste elftal van Concordia ook jaren gesponsord. Ik vind het leuk om weer iets voor die club te betekenen.” 

Wie zich alvast wil inschrijven voor het Delfts Par3 Open kan dat nu al doen via de website www.delftspar3open.nl. Hier is tevens meer informatie over het toernooi te vinden. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12