Delvenaar in Beeld zondag 16 maart

Algemeen

Bart van Houten (47), beveiliger

- Wat bent u hier aan het doen aan de Lindelaan?
Ik heb mijn hond, een witte Zwitserse herder, net even uitgelaten. Ze is al twaalf jaar oud, dus echt grote rondes van tien, twaalf kilometer kan ik niet meer maken. Ze wil het wel, maar het lichaam trekt dat niet meer. Vroeger liep ik flinke stukken met haar door de Delftse Hout en de Bieslandse polder.

- U houdt zelf ook wel van wandelen?
Ja, dat heeft te maken met mijn andere hobby: natuurfotografie. De hond is wat dat betreft vaak wel een storend exemplaar geweest, haha. Als je net een bepaalde vogel wilt fotograferen en er komt zo’n witte herder aangestoven, dan is die vogel meteen weg.
- Dat heeft u niet af kunnen leren?
Een hond houdt altijd een soort jachtinstinct in zich. Je kan ‘m nog zo goed dresseren, ze blijven toch wel achter andere dieren aangaan.

- Heeft u van de week nog iets leuks meegemaakt?
Vorig weekend ben ik met 37 andere natuurfotografen met een boot door de Biesbos gevaren. Er stond een harde wind, het regende, het weer was echt waardeloos. Maar ik heb me verder wel vermaakt, je ziet altijd wel weer wat nieuwe dingen.

- Wat is uw nieuws van de week?
Dat AZ weer heeft verloren. Nee, nu ik er zo over nadenk zijn het toch de stakingen van de Politie waardoor het voetbal niet doorging. Als ze je beste vriend willen zijn moeten ze zo doorgaan. Niet dat ik zo’n voetbalfan ben, maar ik vind dat zoiets niet kan. Het kost de clubs bovendien geld.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12