Afbeelding

Delft op Zondag op bezoek bij Kinderacademie

Algemeen

Editie: Week 13, Jaargang 22 |

Leja van der Hoek wordt door haar studenten aan de tand gevoeld.

DELFT - Delft op Zondag was vorige week zondag te gast bij de Kinderacademie in het gebouw van woonbron aan de Aart van der Leeuwlaan. Zestien studenten werden door fotograaf Willem de Bie en redacteur Alphons de Wit senior bijgepraat over de totstandkoming van de krant.

Vooral Willem de Bie oogstte veel bewondering met zijn demonstratie met drones en de mogelijkheden die de vliegende camera’s bieden. Aan het eind van het gastcollege kregen de studenten de opdracht één van de begeleidende vrijwilligers, er waren er maar liefst zes aanwezig om de deels weerbarstige jeugd in het gareel te houden, te interviewen en het interview uit te werken tot een nieuwsbericht. Vier studenten interviewden Leja van der Hoek, één van drijvende krachten achter het mooie initiatief. Het verhaal van Zeid, Zubair, Gala en Dagmar luidde als volgt:


Leja van der Hoek is projectleider bij de Kinderacademie Delft. Ze is 64 jaar en houdt van organiseren. Naast projectleider is ze ook trouwambtenaar op het stadhuis. “Organiseren is leuk”, zegt Leja. Ze werkt al vijf jaar als vrijwilliger bij de Kinderacademie. “Ik vind het leuk om kinderen te laten leren wat er in de wereld gebeurt”, zegt Leja. Leja is al sinds 2 jaar projectleider van de Kinderacademie. Haar grootste hobby’s zijn lezen en wandelen. “Wat ik niet goed kan is stilzitten. Vaak, als ik voor de tv zit ben ik aan het breien”, zegt Leja. Leja combineert vaak het leuke met het nuttige. De kinderen van de Kinderacademie vinden dat Leja het heel goed doet als projectleider van de Kinderacademie. Ze vinden dan ook dat ze er mee door moet gaan.
Meer informatie over de Kinderacademie kunt u vinden op www.kinderacademie-delft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12