Huis te koop: Oe Thantstraat 25, Delft

Algemeen

Op een steenworp afstand van de boerderijen van Abtswoude DELFT – Henny de Vrind wil kleiner gaan wonen. Sinds vier jaar bewoont ze deze ééngezinswoning op de grens van Tanthof West en Oost alleen. Ze is daarom op zoek naar een appartement, het liefst in dezelfde woonomgeving.

Wonen in deze omgeving is haar namelijk de afgelopen twintig jaar uitstekend bevallen. Het is er lekker rustig. Als je de straat uitloopt, kom je meteen op de Abtswoude met zijn sfeervolle boerderijen. “Dat is een leuke plek om een wandeling te maken of de hond uit te laten”, zegt Henny. “Het natuurgebied van Midden-Delfland is hier trouwens ook dichtbij.” 

Zij en haar gezin waren destijds de eerste bewoners van dit huis. Haar twee dochters zijn inmiddels uitgevlogen en de omstandigheden bepaalden dat ze vier jaar geleden helemaal alleen verder moest. “Het huis is nu veel te groot, maar ik vind het echt jammer dat ik hier weg moet”, zegt ze. 

De woonkamer met plavuizen meet 3.70 bij 5.40 meter en heeft een L-vorm. De kamer heeft een prettige lichtinval. Aan de achterzijde is de open keuken met een bar. De keuken is voorzien van een gasfornuis, een afzuigkap, een oven en een koel-vriescombinatie. “Deze huizen zijn zo opgezet, dat er talloze manieren zijn om uit te breiden”, zegt ze. “Door de diepte van de tuin zou je hier makkelijk een uitbouw kunnen maken en eventueel de keuken naar voren kunnen verplaatsen. Diverse mensen hier in de buurt hebben dat gedaan.” De 14 meter diepe achtertuin is zowel te betreden via de woonkamer als via de keuken. De tuin met achterom is fraai aangelegd en heeft een houten berging die voorzien is van elektra. “In de tuin heb je de hele dag zon, maar je kunt ook de schaduw opzoeken”, zegt Henny. “Het is heerlijk dat de achterkant grenst aan een slootje, de woning ligt dus erg gunstig.” 

Op de eerste verdieping zijn er aan de voorzijde twee slaapkamers van respectievelijk 2.40 bij 3.70 meter en 2.70 bij 4.70 meter. De slaapkamer aan de achterzijde meet 3.20 bij 4.40 meter. De badkamer is geheel betegeld en voorzien van een douche en een wastafelmeubel. Op de tweede etage is een ruime zolderkamer met twee dakramen. Hier zou eventueel een verlaagd plafond aangebracht kunnen worden, om een vliering voor extra opbergruimte te creëren. In deze ruimte bevinden zich ook de wasmachineaansluiting en de opstelplaats voor de cv-ketel (1989). “Voor een gezin met kinderen is dit een ideale woning”, zegt Henny. “In de straat komt alleen bestemmingsverkeer en aan het einde is er een speelplaatsje. Bovendien zijn er in de buurt diverse scholen.” Het zou haar prachtig lijken om in deze buurt te kunnen blijven wonen. Behalve de vele groenvoorzieningen zijn namelijk ook het openbaar vervoer en een winkelcentrum op loopafstand.

De vraagprijs voor deze woning is € 259.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) - 214 29 09 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12