Veel gekker moet het niet worden 11 juli

Algemeen

De Politie hield woensdag in Delft op drie locaties een verkeerscontrole. Tussen 19.00 en 22.45 uur controleerden agenten passerende voertuigen op de Schoemakerstraat, het Bolwerk en de Reinier de Graafweg. Hierbij werden in totaal zestien bekeuringen uitgedeeld en één proces-verbaal opgemaakt. De bekeuringen waren onder meer voor het overschrijden van de snelheid, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en het niet dragen van een helm of gordel.
Een 28-jarige man botste dinsdag om 18.25 uur met zijn fiets tegen de zijkant van een auto, toen die uit een uitrit op de Rotterdamseweg reed. Hij ging met de fiets onderuit en is - vermoedelijk met letsel aan de kaak - vervoerd naar het ziekenhuis.
De Politie kreeg dinsdag rond 16.00 uur een melding van een vernieling van een ruit in de Surinamestraat. Toen agenten arriveerden, wist een getuige een signalement te geven van een man die even daarvoor met een grote kei in zijn hand geschreeuwd zou hebben dat hij de ruiten kapot zou gooien. Aan de hand van het signalement konden de agenten de 47-jarige man even later op de Oostsingel aanhouden. De Delftenaar moet nu in september voor de Rechter verschijnen.
Agenten hielden maandag om 12.25 uur een 21-jarige vrouw uit Den Hoorn aan. De agenten zagen haar op de Pijperring zonder helm op een bromfiets rijden. Toen ze haar hierop aanspraken, verklaarde ze meteen dat ze geen geldig rijbewijs had. Ze kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder helm en zonder rijbewijs.
Agenten hielden maandag een 18-jarige jongen uit Pijnacker aan omdat hij in een speeltuintje in de Hoflandstraat in Pijnacker een joint aan het draaien was. Op het Politiebureau kreeg hij een bekeuring en deed hij afstand van het zakje wiet dat hij bij zich had.
Surveillerende agenten zagen zondag rond 14.45 uur op het Zwembadpad in Delft een auto rijden met daarin drie personen. De man op de achterbank droeg geen gordel, waarop de agenten de auto lieten stoppen. Toen ze hem om zijn identiteitspapieren vroegen om hem te kunnen bekeuren, bleek hij gesignaleerd te staan voor een bedrag van 3.437 euro of 46 dagen gevangenisstraf. Hij werd aangehouden en ingesloten op het Politiebureau.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12