Bezuinigingen bij Breed Welzijn Delft treffen personeel

Algemeen

DELFT – Breed Welzijn Delft moet het komende jaar op de personeelskosten bezuinigen. De aflopende contracten van BWD-medewerkers worden daarom niet verlengd en de directie gaat de komende periode bekijken wat voor gevolgen dit heeft voor bezoekers van Delftse Buurthuizen. De Delftse welzijnsorganisatie moet in totaal 300.000 euro bezuinigen op personeelskosten.

Dat komt neer op zo’n zes of zeven FTE’s, van de 63 FTE’s die bij Breed Welzijn Delft in dienst zijn. Volgens Breed Welzijn Delft-directrice Emmy Klooster is dit onvermijdelijk omdat de Gemeente Delft vanwege hun eigen bezuinigingen geen acres meer toekent aan gesubsidieerde instellingen, zoals Breed Welzijn Delft. “Dat betekent dat we te weinig subsidie krijgen voor het personeel dat we in dienst hebben. We hebben daarnaast te maken met een forse loonkostenverhoging vanwege een CAO die twee jaar geleden is afgesloten, toen niemand nog verwachtte dat er een economische crisis aan kwam.” De lonen waren jarenlang niet noemenswaardig verhoogd, geeft de directrice aan. “En nu krijgen we te maken met een forse autonome loonkostenstijging, waar de subsidie van de Gemeente geen gelijke tred mee houdt.” En dus moeten er maatregelen worden genomen in de personele sfeer. Op deze post moet in totaal 300.000 euro worden bezuinigd. Klooster: “Dat moet dit jaar gebeuren. We hebben bij ons personeel daarom al aangekondigd dat alle tijdelijke contracten niet worden verlengd. Op verdere maatregelen gaan we ons nog bezinnnen. We hebben het tekort al geprobeerd op te vangen door de productieafspraken met de Gemeente een tandje lager te zetten, zodat er niet minder mensen zijn die uiteindelijk méér werk moeten toen.” Wat deze maatregelen concreet voor de buurthuisbezoekers betekenen, ook daarop is Breed Welzijn Delft zich nog aan het bezinnen. “Het kan zijn dat hierdoor op sommige locaties van ons de openingstijden worden teruggeschroefd, of dat een buurthuis open is zonder personeel van Breed Welzijn Delft. Ik sluit niet uit dat de buurthuisbezoekers er iets van gaan merken, dat is bijna onvermijdelijk. Het gaat namelijk om de uitvoerende personeelsleden die straks moeten stoppen met werken. De komende weken komt daar meer duidelijkheid over, maar dat gaan we in eerste instantie met de Gemeente bespreken.”

Klooster vindt het ‘heel vervelend’ dat er medewerkers zijn die straks hun baan kwijt zijn. “Het gaat om mensen die goed werk verrichten, dat is heel erg naar”. (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12