Autokrakers slaan ongestoord hun slag op de Gasthuisplaats

Algemeen

Heel wat Delftenaren troffen hun auto maandagmorgen met een ingeslagen ruit aan.

DELFT – Ruim twintig autobezitters begonnen wel erg slecht aan de nieuwe week. Op de Gasthuisplaats werden in de nacht van zondag op maandag in totaal 21 auto’s opengebroken. De totale schade is aanzienlijk.

Dat ging, zo is maandagmorgen te zien, soms met enig geweld. Op verschillende plekken liggen bergjes versplinterd glas, met vlak daarnaast een auto zonder ruit. Een Politie-agente zet ondertussen de parkeerplaats af met rood-wit lint, zodat medewerkers van de Forensische Opsporing ongestoord hun sporenonderzoek kunnen doen. Een man die naast zijn gehavende wagen staat te bellen, mag in het gebied blijven. 

Rond de klok van twaalf uur zijn de linten weer weg. Een vrouw vraagt de twee nog aanwezige agenten om materialen waarmee ze het glas in haar wagen op kan ruimen. Ze heeft zich zojuist al open gehaald aan het scherpe glas. Ze woont in een huis dat grenst aan de parkeerplaats, vertelt ze, maar ze heeft ’s nachts niets gezien of gehoord. Ze is niet de enige, want de Politie kreeg maandagmorgen pas lucht van de auto-inbraken. Uiteindelijk meldden zich in de loop van de dag ruim twintig eigenaren bij de Politie om aangifte van diefstal te doen. Bij de auto-inbraken werden, zo laat Politiewoordvoerder Wim Hoonhout weten, navigatieapparatuur en andere persoonlijke bezittingen meegenomen. In de meeste gevallen werd een ruitje ingeslagen. In drie gevallen bleek er sprake van een valse sleutel of werd de toegang tot de auto via het ‘hengelen’ verkregen. “Dit is vrij uitzonderlijk”, zegt Hoonhout over het grote aantal inbraken op één parkeerplaats. “We verwachten dat er sprake is van één of meer daders die op hun gemak al die auto’s hebben opengebroken. Dit is heel triest.” 

De Recherche onderzoekt de reeks inbraken op de Gasthuisplaats. Verder gaat de Politie hier de komende tijd extra surveilleren. De Politie benadrukt dat in geval van verdacht gedrag of 'een heterdaadsituatie’ altijd gebeld kan worden naar de meldkamer via het alarmnummer 112. Wie informatie heeft die de Politie kan helpen bij het vinden van de dader(s), kan contact opnemen met de Politie in Delft via telefoonnummer 0900 - 8844.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12