Uiteenlopende Volvo-modellen met een groen jasje

Algemeen

Met de XC60 heeft Volvo een nieuw segment van kleinere SUV’s aangeboord. Het is een compacte SUV, die uitgerust is met het volledige veiligheidspakket dat het merk momenteel te bieden heeft. En dat is veel. In de showroom van Centraal Garage Hoeke kunt u hem bewonderen.

Niet alleen qua veiligheid heeft Volvo veel te bieden. Steeds meer profileert het merk zich ook als een groen merk. Het DRIVe-label prijkt op modellen in Volvo’s gamma die binnen hun segment het meest milieuvriendelijk zijn. Alle DRIVe-modellen zijn uitgerust met een conventionele dieselmotor en een handgeschakelde versnellingsbak die is aangepast voor een extra laag brandstofverbruik. De zeer lage CO2-uitstoot wordt in enkele gevallen bereikt mede dankzij een geavanceerd start-stopsysteem. “Volvo volgt de trend van meer groene en zuinige motoren”, zegt verkoopadviseur Matthijs van Loon. “Dit aspect is momenteel erg belangrijk.”
De Volvo-modellen C30, V50 en S40 hebben allemaal al zo’n groen jasje gekregen. Voor de C30 geldt nu al de zeer voordelige bijtelling van 20 procent. Dit zal straks ook voor de V50 en S40 gaan gelden. Deze modellen zijn als eerste uitgerust met het start-stopsysteem. Dit schakelt de motor uit als de auto stil staat, bijvoorbeeld voor een stoplicht of in de file. Als de bestuurder dan de versnelling in z’n vrij zet en het koppelingspedaal loslaat, schakelt de motor zichzelf uit. Zodra de bestuurder de koppeling weer intrapt, slaat de motor weer aan. Deze techniek beperkt het gemiddelde brandstofverbruik, evenals de gemiddelde uitstoot van kooldioxide. “Ook van de V70 en S80 komen DRIVe-uitvoeringen”, zegt Van Loon. “Hierdoor krijgen zelfs de grootste sedans een A-label.” 

Uiterlijk heeft de S80 trouwens een facelift gekregen. De auto staat op een ander onderstel (Comfort of Sport), het Volvo-logo is groter uitgevoerd in de nieuwe grille en in het dashboard zijn diverse wijzigingen doorgevoerd. “Net als de V70 is de S80, in 2.0- en 2.4 liter diesel, momenteel ook als Limited Edition verkrijgbaar”, aldus Van Loon. “Deze zijn rijk uitgerust met onder andere leren bekleding, parkeersensoren, een geïntegreerd navigatiesysteem en bluetooth handsfree carkit en lichtmetalen velgen.” 


Centraal Garage Hoeke
Schieweg 77
(015) 2512370
www.hoeke.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12