Afbeelding

Chris Treling na dit seizoen weg bij Vitesse Delft

Algemeen

DELFT – Het gaat goed met Vitesse Delft. Te vroeg juichen is weliswaar uiterst riskant, maar het moet toch wel raar lopen, wil Vitesse Delft niet op een promotierijpe plaats eindigen.

Het gaat (dus) ook goed met Chris Treling, één van de twee trainers van de eersteklasser. Toch zetten Treling en Vitesse Delft na dit seizoen een punt achter en een streep onder de prima samenwerking, die dan twee seizoenen in beslag zal hebben genomen. "Dat is het probleem", zegt Treling, een dag nadat de knoop is doorgehakt. "Twee trainers voor de groep, dat betekent een extra duur kostenplaatje voor de club. Twee keer salaris, twee keer sociale lasten, het is voor Vitesse Delft gewoon te kostbaar. De club wil zo'n situatie in het nieuwe seizoen niet meer". 

Dát er twee trainers met de Vitesse Delft-selectie in de weer zijn, komt omdat Treling niet over het vereiste diploma beschikt om een eersteklasser te mogen trainen. "Had ik dat diploma wèl gehad, dan was ook Peter Bos er niet bij gekomen", weet Treling. "Hij is er om mij uit de wind te houden. Dat had ik inderdaad destijds met voorzitter Jan de Bruyn afgesproken: Ik ga op de cursus, ik ga dat papiertje halen en dan gaan we, als er onderweg geen gekke dingen gebeuren, een jaar of vier met elkaar verder. Maar ik ben die afspraken niet nagekomen, mede doordat ik er geen tijd voor had". 

-Speelde je tóch al niet met de gedachte om na dit seizoen bij Vitesse Delft weg te gaan?
"Nee, nee, nee. Ik had best nog minimaal een jaar door willen en kunnen gaan. Er zit nog voldoende rek in de spelersgroep. Ik ben ook heel tevreden over de gang van zaken. En volgens mij geldt dat andersom ook. Treling en Vitesse, het is een goed huwelijk gebleken". En dan tóch die scheiding. "Dat trainerspapiertje en die extra kosten, dat heeft de doorslag gegeven". 


Hans Verheij en Peter Pothof gaan niet weg
Hans Verheij is ook volgend seizoen trainer van (nu nog) vierdeklasser Concordia. Ook assistent-trainer Robert van Buuren gaat door bij Concordia.
Bij SV Wippolder knoopt trainer Peter Pothof er nog minimaal een seizoen aan vast. Of zijn tweelingbroer Marco van Leest ook bij SV Wippolder blijft, wordt begin januari duidelijk. "Maar ik ben optimistisch", zegt voorzitter Hans Prade.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12