Hemd van het lijf

Werkgeversvereniging VNO-NCW Delft heeft een nieuwe voorzitter. Frank Bazelmans wordt per direct opgevolgd door Joris Kleinveld (36). Een mooie gelegenheid om even kennis te maken.

1. Waarom wilde je hier, bij het pand van Auxilium, gefotografeerd worden?
“Omdat dit het pand is waarin ik veel tijd doorbreng. Ik denk dat mijn werkzaamheden hier ervoor gezorgd hebben dat ik gevraagd ben om voorzitter van VNO-NCW te worden.”

2. Waar zou Delft je van kunnen kennen?
“Ik ben redelijk actief geweest in Delft. Zeven jaar geleden de ICT-kring Delft opgericht. De bedoeling hiervan was om Delftse ICT-bedrijven samen te brengen om tijdens een maandelijkse borrel ervaringen te delen. Ook ben ik één van de oprichters van Sociëteit Het Meisjeshuis. Enige jaren geleden wilde men in Delft dat er een sociëteit zou komen. Ik heb die met een aantal anderen opgezet. Ik ben nog voorzitter van de stichting die de bedrijfsvoering beheert. Vanwege alle activiteiten ben ik gekozen tot één van de negen iconen van de stad van dit jaar.”

3. Wat doet VNO-NCW?
“Het is een organisatie die door te lobbyen de belangen van deelnemende ondernemers vertegenwoordigt, zowel lokaal als nationaal. We doen ons best om bepaalde projecten te realiseren, zoals bijvoorbeeld de aanleg van de A4. Verder organiseren we themaborrels, zodat de ondernemers elkaar tegenkomen en van elkaar kunnen leren.”

4. Wat ga je bij VNO-NCW doen?
“Wat ik belangrijk vind is dat de leden van de organisatie niet voor niets lid zijn en er iets uit kunnen en willen halen. Ik vind het belangrijk dat dat lukt en daar ga ik mijn best voor doen. Ik ben een mensen-mens en denk goed in te kunnen schatten waar mensen behoefte aan hebben en we gaan proberen dit te realiseren. Hierbij wil ik vooral de focus leggen op het samenbrengen van mensen.”

5. Net als bij Het Meisjeshuis en de ICT-kring dus?
“Ik denk wel dat ze me daarom gevraagd hebben. Het verschil is dat ik bij VNO-NCW in een rijdende trein stap. Ik denk dat er onder de leden voldoende goede ideeën bestaan en we gaan ons best doen om die te realiseren. Verder ben ik met Auxilium een paar jaar aangesloten bij de organisatie en ken ik maar zo’n 10 procent van het ledenbestand. Dat zegt genoeg en daar wil ik, ook voor anderen, verandering in brengen.”

6. Wat is je bedrijfsfilosofie?
“Auxilium is als maatwerkbedrijf erg servicegericht. Ons motto is 'Wij maken uw visie waar'. We zijn een bedrijf dat complexe webapplicaties maakt binnen een bepaalde tijd en een bepaald budget. Daarbij vind ik het belangrijk dat mijn medewerkers het naar hun zin hebben en dat we efficiënt bezig zijn. Zo vergaderen we bijvoorbeeld dagelijks, zodat je, als je met een probleem zit, er niet een week tegenaan hoeft te hikken. Ook vergaderen we staand, omdat dat minder tijd in beslag neemt.”

7. Als ik burgemeester van Delft was, dan...
“…zou ik vooral blijven zorgen voor een positieve schwung. Ik vind dat meneer Verkerk de stad Delft buiten Delft prima op de kaart zet. Verder denk ik dat het altijd belangrijk is om je gevoel te volgen vanuit je eigen kracht te blijven handelen.”

8. Met welke problemen kan VNO-NCW Delftse ondernemers helpen?
“De crisis. Daar moeten we samen uit zien te komen. Mensen werken graag in gezonde organisaties en dat is in deze tijd niet altijd het geval. Banken en accountants weten te vertellen hoe ze denken over het oplossen van de gevolgen van de crisis, maar de leden van VNO-NCW weten hoe het er in de praktijk aan toegaat. Hierbij kunnen ze veel van elkaar leren. Bovendien zijn er samen kansen te over.”

9. Je legt de nadruk erg op samenwerken. Waar is die houding vandaan gekomen?
“Ik denk dat we met z'n allen op de wereld zijn om er samen gewoon een zo leuk mogelijke tijd van te maken. Ik vind het leuk om mensen bijeen te brengen en ervoor te zorgen dat ze zo veel mogelijk uit zichzelf weten te halen. Ook vind ik het belangrijk dat mensen hun eigen verantwoordelijkheid nemen. Hierbij fouten maken is niet erg, als je er maar eerlijk over bent.”

10. Wanneer is jouw tijd bij VNO-NCW geslaagd?
“Als we door de leden met elkaar in contact te brengen samen de crisis weten te bezweren en iets moois kunnen creëren wat elk lid waardevol vindt en aan bij wil dragen. Het is mooi als het aantal aangesloten ondernemingen daardoor van 100 naar 150 groeit, maar dat is een gevolg en geen doel op zich.” (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1