SV Wippolder lijkt de weg naar boven ingezet te hebben en moet vooral frank en vrij voetballen, vindt Mick Huijnen

Algemeen

Mick Huijnen liet zijn tegenstander van Spaland afgelopen zondag meer dan eens zijn hielen zien (foto: Roel van Dorsten)

DELFT - Het seizoen van SV Wippolder loopt helaas nog niet zoals gehoopt. De degradant van het afgelopen seizoen hoopte om de bovenste plaatsen mee te doen in de Vierde Klasse, maar vindt zichzelf na ruim een halve competitie terug op de één na laatste plaats.

“Dat valt inderdaad nogal tegen”, vindt Mick Huijnen, die dit jaar terugkeerde in de basis na een langdurige blessure. “De voorbereiding verliep erg voorspoedig en we hadden dan ook goede hoop om bovenaan de ranglijst een rol van betekenis te kunnen spelen. Dan is het jammer om te zien dat onze eerste wedstrijd tegen Spaland, vooral door de afwezigheid van Farid Bibouh, verloren werd.”

‘FARID IS IEMAND DIE DE PLOEG BIJ ELKAAR HOUDT’
Met de naam van Bibouh wordt al meteen de naam van een belangrijke speler in het keurkorps van trainer Marcel de Letter genoemd. “Farid is namelijk iemand die de ploeg bij elkaar houdt. Hij praat veel met de jongens individueel en dat is goed voor de sfeer binnen het elftal. Afgelopen seizoen was er aan het begin veel irritatie binnen de groep. Waar dat aan lag weet ik niet, maar ik denk dat je het zeker niet alleen bij de toenmalige trainer neer moet leggen. De tweede seizoenshelft heb ik zelf door een blessure nauwelijks meegemaakt, dus daar kan ik ook niets over zeggen. Farid zit nu overal bovenop en als hij iets opmerkt, smoort hij het in de kiem. De trainer en hij hebben ook aan het begin van het seizoen gezegd dat ze alleen nog maar positieve gezichten in de kleedkamer willen zien en tot op heden gaat dat goed.” Zo blijven de resultaten achter, maar gaat dat niet ten koste van de sfeer.

‘NU KUNNEN WE SPELEN ZOALS DE TRAINER HET AL METEEN VOOR OGEN HAD’
Ook met de resultaten lijkt het de laatste weken weer bergop te gaan. Twee competierondes geleden werd er dan wel met 5-2 verloren van RVA, maar de wedstrijd ervoor en erna werden met respectievelijk 6-2 en 3-0 gewonnen. Volgens Huijnen is de opleving het directe resultaat van een beslissing van De Letter. “We zijn namelijk op een andere manier gaan spelen. De trainer wilde al vanaf het begin van het seizoen zo spelen, maar op dat moment hadden we teveel blessures om dat op een goede manier in te vullen. Nu is de selectie weer completer en kunnen we spelen zoals de trainer het al meteen voor ogen had. Dat blijkt te werken. Verder is de trainer gewoon een heel aardige man die openstaat voor geluiden uit de groep en alles voor de club wil doen. Hij zit hier dus heel erg op zijn plaats.” 

In de nieuwe speelwijze wil De Letter met agressief voetbal de tegenstander zijn wil opleggen. Dit leidt tot veel kansen en die worden de laatste tijd ook beter benut; niet in de laatste plaats door de inbreng van Huijnen. “Afgelopen zondag speelde ik een lekkere wedstrijd. Het eerste doelpunt viel na een actie van mij. Ik brak op links door en mijn schot werd door de keeper gekeerd, maar door een ploeggenoot verzilverd. Onze tweede goal was een vrije trap van mij die mooi werd ingekopt. Uiteindelijk maakten we de 3-0 en zat de wedstrijd in de knip.”

‘WE MOETEN ONS VOORAL GEEN DRUK OPLEGGEN’
Dat was een mooie opsteker voor Wippolder. Huijnen waakt echter wel voor teveel positiviteit. “We zijn nu net aan de periode begonnen met een overwinning en dat is fijn. We moeten ons vooral geen druk opleggen, maar gewoon lekker voetballen en over een wedstrijdje of vier á vijf maar moeten kijken of we nog in de race zijn. Als dat het geval is, moeten we er alles aan doen om die binnen te halen, maar nu moeten we er nog niet te erg mee bezig zijn.” 

Naast zijn zondagse verrichtingen bij Wippolder is de 21-jarige Huijnen ook op een andere manier met het voetbal bezig. Bij zijn opleiding Sport en Bewegen aan het Mondriaan heeft hij namelijk voor de specialisatie voetbal gekozen, waarmee hij voetbaltrainer hoopt te worden. Zijn docent hierbij is in de regio ook geen onbekende; het is SV Den Hoorn-trainer Harry Biemans. “Ook van hem leer ik veel. Hij laat filmpjes zien en laat ons oefenen met verschillende trainingsvormen. Hier heb ik ook bij Wippolder profijt van.” Daarbij is er sprake van een win-win situatie, want ook zijn club spint garen bij zijn opleiding. “Ik train namelijk samen met Nick Visser, één van mijn ploeggenoten de C1 en dat is hartstikke leuk om te doen.” Voorlopig is het te hopen dat Wippolder 1 de stijgende lijn die het de laatste weken ingezet lijkt te hebben, voortzet. Huijnen heeft er in elk geval alle vertrouwen in. (AdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12