Oldtimers, motoren en muziek op de American Day Delft

Algemeen

DELFT – Liefhebbers van Amerikaanse oldtimers en bijzondere motorfietsen zijn zaterdag 3 juli aan de Sporting in Delft aan het juiste adres. Dan vindt van 11.00 tot 17.00 uur de American Day Delft plaats. Dit evenement, dat de sfeer van de jaren ’50 en ’60 ademt, wordt nu voor de derde keer georganiseerd door vader en dochter Rokus en Annelies (41) van den Beukel. Hoewel de twee uit Delft komen, vonden de eerste twee edities plaats in Zwijndrecht. Rokus, die bij de Gemeente Delft werkt, wist echter via z’n baas voor elkaar te krijgen dat de American Day dit jaar op Delfts grondgebied mag plaatsvinden.

De 61-jarige Delftenaar en zijn dochter kijken enorm uit naar hun evenement, dat voor iedereen gratis te bezoeken is. Ze zullen niet de enigen zijn, want er valt 3 juli genoeg moois te bewonders aan de Sporting. “Zoals Amerikaanse oldtimers”, geeft Rokus een voorbeeld. “Verder staan er ook Harley Davidson-motoren, motoren met zijspan, trikes en er komt een Zundapp-groep van een man of vijftien.” Bezoekers kunnen een hamburger halen bij een doormidden gezaagde Amerikaanse wagen, waarvan de motorkap opengeklapt kan worden om hamburgers te bakken. Een motorrijder gaat demonstreren hoe je een burn-out maakt. Muziekliefhebbers kunnen genieten van live-muziek van bands als The Killer And The Coolcats en de Partyband. Daarnaast vinden de bezoekers er zo’n 25 kraampjes waar van alles te koop is dat aansluit bij het thema van de dag. Kinderen kunnen zich vergrijpen aan de gratis popcorn. “En het is voor kleine kinderen natuurlijk geweldig om naar al die auto’s en motoren te kijken. Maar ook voor ouderen en voor alles wat er tussenin zit is het hartstikke leuk om zaterdag naar de Sportring te komen”, zegt Annelies.
Rokus en Annelies van den Heuvel staan al bijna vijftien jaar met uit hout gesneden motoren op evenementen en beurzen waar motorliefhebbers bij elkaar komen. Toen het drie jaar geleden slecht ging met Rokus’ gezondheid stelde zijn dochter voor om een keer zèlf een soortgelijk evenement te organiseren. Dat werd de American Day. “De eerste editie was het rustig”, weet Rokus nog. “De tweede keer hadden we meer reclame gemaakt en borden langs de weg gezet en zo, toen kwamen er honderden mensen. Dit jaar verwachten we ook weer veel mensen, het wordt zeker een spektakel.”
Meer informatie over de American Day is te vinden op de website www.am-day.hyves.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12