Huis te Koop: Smetanapad 1, Delft

Algemeen

DELFT – Rineke en Jos van Wieringen verhuizen van een ééngezinswoning naar een appartement. Het liefst hadden zij hier tot rond hun vijfenzestigste blijven wonen, maar het traplopen gaat Rineke de laatste tijd wat moeilijker af. Gelukkig hoeven zij niet de omgeving te verlaten waar zij sinds 1999 zo aan gehecht zijn geraakt. Hun nieuwe woning bevindt zich namelijk 500 meter verderop, in de nieuwe wijk Hoornse Zoom.

“Ik krijg wat meer moeite met traplopen en dan is het beter om gelijkvloers te gaan wonen”, zegt Rineke. “Maar dit huis is ons altijd heel goed bevallen, je moet je prettig voelen in een huis.” 

De vijfkamerwoning heeft een gunstige ligging. Rineke noemt het een uniek stukje in een omgeving met normale bedrijvigheid. “De huizen in dit blok staan wat apart, zodat het een beetje lijkt alsof je in een dorp woont.” 

Aan de voorzijde van het huis kunnen geen auto’s rijden. Aan het loop/fietspad grenst een singel, met daar omheen veel groen. Als je in de keuken aan het werk bent, dan heb je dus een leuk uitzicht. De Siematic-keuken heeft een U-opstelling en bestaat uit een granieten aanrechtblad, een keramische kookplaat, een afzuigkap, een koelkast, een combimagnetron en een vaatwasser. Als afscheiding met de woonkamer is er voorzien in een (demonteerbare) vaste eettafel. “Het is een heerlijke keuken, waar je makkelijk met meerdere mensen in kunt staan”, zegt Rineke. 

De tuingerichte woonkamer is voorzien van plavuizen met vloerverwarming. De wanden zijn netjes afgewerkt met spachtelputz en de gas-openhaard zorgt voor een gezellige ambiance. Vanuit de woonkamer heeft men toegang tot de fraai bestrate tuin op het zuiden, met een vrijstaande stenen berging. “Daar heb je de hele dag zon, je kunt al op een vroeg tijdstip buiten zitten. Het is ook ideaal dat je de auto achter op een eigen parkeerplaats kwijt kunt.” 

De moderne badkamer op de eerste etage maakt indruk. Op een fraaie manier is hier in het midden van de ruimte een ronde douchecabine geplaatst. De ruimte is verder voorzien van een wastafel, een designradiator en een zwevend toilet. De badkamer heeft vloerverwarming, net als de overloop. “De vorige bewoner was aannemer en heeft het huis op diverse plekken prachtig verbouwd”, zegt Rineke. “Wij hoefden het huis eigenlijk alleen naar onze eigen smaak in te richten.” 

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers. De eerste meet 1.95 bij 3.50 meter en is voorzien van linoleum vloerbedekking. De twee andere slaapkamers zijn 3.00 bij 3.85 en 3.00 bij 3.50 meter en beide voorzien van een laminaatvloer en kasten. Via de grote slaapkamer aan de tuinzijde is er toegang tot een aangenaam balkon. Op de tweede etage is er nog een vierde slaapkamer, die 3.00 bij 4.10 meter meet. Hier is ook een berging en op de overloop bevindt zich de aansluiting voor de wasmachine en is de opstelplaats voor de cv-combiketel (2006). “Alle trappen in huis zijn gelamineerd, wat heel handig is bij het schoonmaken”, zegt Rineke. “Een doekje er overheen en je bent klaar.” Het huis is gunstig gelegen ten opzichte van winkels en het openbaar vervoer.

De vraagprijs voor deze woning is 289.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Nelisse Hoebée ERA Makelaars, (015) – 362 15 00 of www.nelissehoebee.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12