Speler van het Jaar

Algemeen

Naam: Lennart Krijger Club: Vitesse Delft Positie: Rechtsback Notering: 2

- Hoe bevalt je eerste seizoen bij Vitesse Delft?
“Het is wat wisselvallig. Het team en de groep is leuk, de prestaties vallen tegen. Dat heeft effect op alles en dat is erg jammer. Er is het afgelopen seizoen veel gebeurd; Spelers zijn vroegtijdig vertrokken, jonge spelers zijn doorgebroken. We spelen nu om degradatie, dat had ik van te voren niet verwacht.”

- Heb je voor je komst naar Delft ook hoog gevoetbald?
“Bij m’n vorige club, Sparta Nijkerk, heb ik drie jaar hoofdklasse gespeeld. Daarvoor zat ik negen jaar lang bij Cambuur Leeuwarden. Ik ben daar begonnen in de C1. Daarna speelde ik in de B1, de A1, het tweede en ik heb nog een paar wedstrijden voor het eerste gespeeld.”

- Maar je ging liever studeren...
“Ik koos in eerste instantie voor het voetbal. Voetbal is ‘m echter niet geworden, dus toen ben ik me op m’n studie gaan richten. Eerst in Zwolle, momenteel studeer ik Bouwkunde aan de TU.”

- Volg je de cijfers in Delft op Zondag?
“Toen ik hier net woonde nog niet, totdat ik er bij Vitesse Delft op werd gewezen. Ik kijk nu af en toe wat voor cijfer ik heb.”

- Wat voor cijfer geef je jezelf voor het afgelopen seizoen?
“Dat vind ik lastig. Ik kan niet zo goed oordelen over mezelf, dus dat laat ik aan anderen over. Laat mij dan maar lekker voetballen.”

- Je hebt over het afgelopen seizoen van de kenners gemiddeld een 7,1 gekregen. Dat is wel respectabel, toch?
“Dat lijkt me wel, ja. Leuk om te horen.”

- Blijf je volgend seizoen bij Vitesse, ook als ze degraderen?
“Ik blijf sowieso, ja. Dat heeft te maken met de gezellige groep die bij elkaar blijft. Studeren en voetballen blijkt verder goed te combineren. Voetballen op zaterdag heeft bovendien mijn voorkeur.” (foto: Moshe Amsalem)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12