Met de juiste caravanband op vakantie

Algemeen

Bij Steegro Banden zorgt Ariën Groenewegen ervoor dat u veilig op vakantie kunt met de juiste banden onder uw caravan.

DEN HOORN – De vakantietijd is niet ver meer weg. Veel mensen gaan dan met de caravan of vouwwagen op vakantie.

Dat is natuurlijk een heel leuk vooruitzicht, maar het vergt ook een goede voorbereiding. Vooral ook op het gebied van de banden. ‘De banden van mijn vouwwagen zijn kleiner dan die van mijn auto, dus daarom is een lagere bandenspanning toereikend’. Het is misschien wel het meest gehoorde misverstand bij Steegro Banden. “Veel mensen vergissen zich ook snel in het gewicht van hun caravan”, zegt Ariën Groenewegen. “De caravan is vaak zwaarder dan men denkt, door een te grote belasting. Vaak is het draagvermogen van de banden dan niet in orde en zijn ze niet op de juiste spanning.” 

Natuurlijk wil iedereen veilig op vakantie met de caravan. Dan moeten er wel banden zijn gemonteerd die het draagvermogen aan kunnen. “Dit is af te lezen uit de belastingindex op de band”, zegt Groenewegen. “In ons bedrijf kunnen wij het aan de hand van een lijst voor de klant controleren. De juiste bandenspanning is dus ook van het grootste belang. Dit geldt overigens niet alleen voor de banden onder een caravan, maar natuurlijk ook voor die onder een auto.” 

Ook wat betreft een ander aspect is oplettendheid geboden: de leeftijd van de caravanbanden. De banden onder een caravan of vouwwagen mogen namelijk niet ouder dan zes jaar zijn. Over niet al te lange tijd zal dit ook gaan gelden voor banden van aanhangwagens. “Het is zaak om een afspraak met ons bedrijf goed in te plannen”, zegt Groenewegen. “De meeste mensen hebben hun caravan in de stalling staan. Een caravan mag slechts drie dagen op straat voor de deur staan. Door de grote drukte kunnen wij iedere caravan maar één dag op het terrein hebben staan. Na een afspraak zorgen we er dan ook voor dat de klant de caravan ’s morgens kan brengen en ’s middags al weer kan ophalen.” 

De boodschap is eigenlijk heel simpel. Voor een optimale veiligheid moeten de juiste banden onder een voertuig zitten. Daarbij heeft natuurlijk ook de bandenspanning veel invloed op de wegligging. Misschien heeft u ook al kennis gemaakt met de campagne ‘De Nieuwe Band’? Zo niet, kijk dan op www.kiesdenieuweband.nl.


Steegro Banden
Woudseweg 3-5, Den Hoorn
Telefoon: (015) - 256 92 44
www.steegrobanden.nl

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!