Even bellen met Shanaz Ishaak

Algemeen

Eens in je leven komt die droombaan voorbij en dan moet je die kans grijpen, vindt Shanaz Ishaak. Ze wil dolgraag de functie van internationaal ambassadeur voor de Nationale Postcode Loterij hebben. De ambassadeur gaat negen maanden lang rond de wereld reizen om de internationale goede doelen van de loterij te bezoeken.

- Wat lijkt je zo leuk aan deze functie?
“Reizen is mijn grootste passie. Ik houd ervan om nieuwe werelden en culturen te ontdekken en om te communiceren met en te leren van de locals. Geef mij maar een backpack en ik ben helemaal in mijn element. Daarbij gaat het niet alleen om het reizen. Je moet in deze functie ook communiceren over de goede doelen die je bezoekt, bijvoorbeeld door een weblog bij te houden. En laat communicatie nu precies mijn vak zijn… “

- Gaat het je ook om de goede doelen, of telt alleen het avontuur?
“ De goede doelen spelen zeker mee bij mijn motivatie. Ik vind het mooi dat deze organisaties zich inzetten voor een beter leven van mensen en dieren.’

- Kun je er tegen om negen maanden van huis te zijn?
“Van de negen maanden ben je er zes daadwerkelijk op reis. Dat valt best mee. Je kunt via Hyves en MSN makkelijk contact houden met vrienden en familie in Nederland. Mijn kat zal ik wel missen…”

- Hoe ziet de sollicitatie-procedure eruit?
“Je maakt online een profiel aan waarin je vertelt wie je bent en waarom je geschikt bent voor deze functie. Je kunt je alleen of als duo opgeven. Daarna is het een kwestie van zo veel mogelijk mensen op jou te laten stemmen. De vijf mensen of duo’s met de meeste stemmen gaan door. De Nationale Postcode Loterij kiest zelf ook vijf kandidaten. De mensen die door zijn, krijgen een testopdracht bij een goed doel in Nederland. De Nationale Postcode Loterij bepaalt vervolgens samen met een vakjury wie de baan krijgt.”

- Je bent vast niet de enige die geïnteresseerd is. Hoe groot is de kans dat je deze droombaan krijgt?
“Nee, helaas niet. Er hebben zich al zeker duizend personen aangemeld. Maar ze zijn niet allemaal even gemotiveerd om te winnen. Ik ben dat wel. Via Hyves, Facebook, Twitter en Linkedin vraag ik mensen om op mij te stemmen. Daarnaast probeer ik ludieke acties te bedenken. Ik heb bijvoorbeeld een flyer ontworpen en verspreid. Ik hoop dat het extra stemmen trekt, want ik heb nog een paar weken om in de top vijf te komen…”

- Wat kunnen lezers van de Delft op Zondag doen om jou verder te helpen?
“Graag zou ik de lezers van Delft op Zondag willen vragen om op mij te stemmen via www.internationaalambassadeur.nl/ShanazIshaak. Stemmers maken kans op een reis naar Bali.” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12