Vermeercentrum krijgt steun van Delftse politiek

Algemeen

DELFT – Het Vermeercentrum aan de Voldersgracht blijft open. De Delftse politiek stemde donderdagavond in met een extra subsidie van ruim twee ton.

Vrijdagmorgen, 10.00 uur. Het Vermeercentrum is net open. Herman Weyers zit er, ondanks een late Gemeenteraadsvergadering de avond ervoor, fris en monter bij. Daar is alle reden toe, want de avond ervoor heeft de Raad besloten dat het centrum voor dit jaar nog 120.000 euro subsidie krijgt. Voor 2009 mogen hij en zijn vrijwilligers rekenen op 95.000 euro uit de Gemeentekas. Koud twee tellen binnen krijgt hij van de aanwezige vrijwilligers de felicitaties. Verder geen poespas. Alleen een roomsoesje bij de koffie laat zien dat het toch een feestelijk momentje is. 

Weyers is opgelucht, de vrijwilligers ook. Op de vraag waarom het hem is gelukt steun te verkrijgen voor het centrum waarvan nog lang niet iedereen overtuigd is en waarvan de levensvatbaarheid nog maar bewezen moet worden, antwoordt hij: “Je moet geloven in je product. Toen we een jaar geleden zagen dat het mis ging was mijn mening dat dit gewoon niet mócht verdwijnen. Wat dat betreft gaan ook alle credits naar Wim Boelens. Hij heeft mij gestimuleerd er vooral mee door te gaan.” 

Het Vermeercentrum krijgt van de Delftse politiek in elk geval het voordeel van de twijfel, want pas in juni 2009 moet er een gedegen beleidsplan op tafel liggen. Daarna kan er worden gewerkt aan een verdere ondersteuning vanaf 2010. Weyers: “Nu de Gemeente ons dit voordeel van de twijfel geeft, wordt het voor ons ook makkelijker om bij andere fondsen aan te kloppen.” 

Weyers wordt met ingang van januari of februari 2009 de betaalde coördinator van het Vermeercentrum. Hij zal die functie parttime gaan vervullen. Daarnaast wil hij graag voor enkele dagdelen per week een marketingmedewerker in dienst nemen. “Het gaat nu niet meer mis, want ik, en met mij alle vrijwilligers, geloven in dit product. Wat kon je voordat dit centrum er stond in Delft zien over Vermeer? Zes kubussen en de blauwe lucht die Vermeer ook zag. Het Vermeercentrum is een enorme toeristische trekker en ik denk zeker dat we in de komende jaren 50.000 bezoekers per jaar kunnen gaan trekken. Dit moeten we niet meer weggeven.” (MdW)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12