Veel gekker moet het niet worden... Zondag 24 februari

Algemeen

De Politieberichten van zondag 24 februari

Surveillerende agenten hielden woensdagnacht om 03.00 uur op de A13 ter hoogte van Delft een 18-jarige man uit Rotterdam aan. Tijdens een routinecontrole bleek dat hij zich niet kon legitimeren en dat hij ook niet in het bezit was van een rijbewijs. De agenten roken verder een wietlucht en zagen dat de man rode ogen had. Op het Politiebureau is bloed afgenomen om te kijken of de man inderdaad onder invloed van drugs achter het stuur zat. 

De politie trof dinsdagavond 19 februari om 20.00 uur in het water van het Rijn-Schiekanaal het stoffelijk overschot van de sinds 14 februari vermiste Vinodhkoemar Oedietram (22) uit Delft aan. De Politie sluit een misdrijf uit. 

Een 42-jarige vrouw uit Pijnacker is dinsdag om 08.30 uur op de Oudeweg door de gladheid met haar scooter onderuit gegaan. De vrouw raakte hierbij gewond aan haar knie en is overgebracht naar het ziekenhuis. Ze reed ter hoogte van de begraafplaats, toen voor haar een jongen op een fiets door de gladheid ten val kwam. Direct daarna gleed de vrouw ook uit. De twee raakten elkaar echter niet. De jongen op de fiets liep geen verwondingen op. 

De Politie heeft deze week op de Koekamp vier jongens van 15,16 en 17 jaar uit Delft aangehouden wegens vernieling. De Politie trof ze aan op een steiger bij het water op twee banken met afgezaagde poten. De jongens bekenden dat zij de banken ergens anders vandaan hadden gehaald. Ze hadden de poten van de banken afgezaagd en deze vervolgens naar de steiger verplaatst. Omdat de banken niet meer overeind bleven staan, hadden de jongens stoeptegels ter ondersteuning gebruikt. Die tegels hadden ze iets verderop uit de grond gehaald. Alle vier bekenden de vernieling. Ze kregen een HALT-verwijzing en ze zijn na verhoor naar huis gestuurd. 

Agenten hielden zondag om 16.15 uur een alcoholcontrole op de Sportlaan in Pijnacker. Zeventien bestuurders legden met goed gevolg een alcoholtest af. Tussen 17.00 en 17.30 uur controleerden ze op de Hofweg, waar 26 bestuurder een blaastest deden. Eén 43-jarige automobilist uit Nootdorp blies 285 ug/l, net boven de toegestane hoeveelheid. De laatste alcoholcontrole van de dag vond plaats tussen 20.00 en 21.00 uur op de Noordweg, waarbij zeven bestuurders moesten blazen. Eén van hen, een 50-jarige vrouw uit Pijnacker, kreeg een proces-verbaal omdat ze 325 ug/l blies. 

Een man en een vrouw dachten zondagnacht om 00.30 uur de Politie te slim af te zijn door van plek te wisselen in de auto. De automobilist, een 29-jarige man uit Den Haag, reed op de Asvest onder invloed van alcohol. Door met de vrouw van plaats te wisselen hoopte hij een proces-verbaal voor rijden onder invloed te ontlopen. Politieagenten hadden de Hagenaar echter zien rijden en gezien dat hij van plaats wisselde met de vrouw. De man blies 515 ug/l, ruim twee keer de toegestane hoeveelheid. 

Politieagenten zagen zondagnacht om middernacht dat de bosjes aan de Bieslandsekade in brand stonden. Vijf jongens renden hard weg toen zij de agenten zagen. De agenten troffen bij één van hen een gasfles en een aansteker aan. Op het Bureau bleek dat de jongens, van 14, 15, 17 en 20 jaar, allen uit Delft, al de hele avond experimenteerden met de gasfles en de aansteker. Zij hadden geprobeerd een vuilcontainer in brand te steken, maar dat mislukte. Ze mogen allen naar bureau HALT voor een alternatieve straf.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12