Is er Delfts Olympisch roeigoud op komst?

Algemeen

DELFT - De Delftse studenten roeiverenigingen LAGA en Proteus-Eretes gaan met hun Rotterdamse collegaclubs Skadi en de Maas, de Technische Universiteit Delft, Rotterdam Topsport en de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB) samenwerken in het Rowing Talent Center (RTC Zuid Holland). Het doel is de beste in Nederland te worden en goud te halen op de Olympische Spelen. Afgelopen donderdag werd het startschot gegeven voor die ambitieuze doelstelling.

Het RTC-ZH stelde daarbij de topcoaches John Parker uit Amerika en Ans Rom Colthoff voor, die voor het seizoen 2011-2012 zijn aangetrokken. De TU Delft stelt de komende twee jaar aan het RTC-ZH een bedrag van 165.000 per jaar beschikbaar omdat de universiteit wil presteren op alle fronten. “Sport en wetenschap kunnen veel voor elkaar betekenen. Een sportieve universiteit is een aantrekkelijke universiteit, voor haar medewerkers, haar studenten en haar omgeving. Sport biedt kansen en inspiratie. Wij willen het beste uit onszelf en de studenten halen”, luidt de motivatie daarvoor. 

Dankzij het Rowing Talent Center hoeven talentvolle studentenroeiers bij de Rotterdamse en Delftse roeiverenigingen - die aspiraties hebben richting de Olympische Spelen - niet meer naar Amsterdam om te trainen. Het centrum gaat 2 december 2011 officieel van start. De twee topcoaches gaan een kleine twintig studenten ieder 15 tot 20 uur per week trainen, en waar mogelijk gezamenlijk deelnemen aan wedstrijden. De thuisbasis wordt vanaf juni 2012 de nieuwe Olympische roeibaan bij Zevenhuizen; de Willem Alexanderbaan. Tot die tijd vinden de trainingen plaats in Rotterdam en Delft.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12