Delvenaar in beeld

Algemeen

Merel Bas (25), studente Journalistiek en Nieuwe Media

- Wat ben je hier op het Beauxietpad aan het doen?
“Ik ben aan het wandelen. Ik ga nog even boodschappen doen. Ik heb wel al gegeten, maar ik wil nog iets lekkers halen voor bij de koffie, dus daar ben ik nu voor onderweg.”

- Heb je de afgelopen week nog iets leuks gedaan?
“Heel veel eigenlijk. Ik ben naar de Efteling geweest op de drukste dag van het jaar. Dat was echt verschrikkelijk. Het was wel lekker weer, maar het was niet echt super dus.”

- Meer in de rij staan dan in de achtbaan zitten…
“Ja. Ik heb vooral gewoon een beetje door het park heen gewandeld. Wat ik vandaag heb gedaan is ook wel een leuk verhaal. Ik was onderweg naar Terschelling, maar in Amersfoort bleek er een storing te zijn geweest tussen Zwolle en Leeuwarden. Daardoor zat de trein al helemaal vol, kon ik niet meer mee, miste ik de boot naar Terschelling en ben ik weer naar huis gegaan.”

- Wat was jouw nieuws van de afgelopen week?
“Natuurlijk het hele Libië-verhaal.”

- Kun je er een beetje zicht op krijgen?
“Ik volg Andy Carvin op twitter, een Amerikaan die vooral daarover twittert. Daardoor krijg ik dus alle inside information mee en kan ik er in die zin een beetje zicht op krijgen. Daarnaast vind ik het vooral fascinerend om de rol van de journalist in het oorlogsgebied te zien. Hoezeer zij middenin het gevecht zitten vind ik erg boeiend. Mijn moeder vindt het niet zo leuk dat ik daarin geïnteresseerd ben…”

- Maar je wil het eigenlijk wel?
“Eigenlijk wel. Het is reizen en ik wil graag reisjournalistiek doen. Maar het is heel moeilijk om op een onafhankelijke manier dat soort journalistiek te bedrijven. Ik wil dan namelijk wel echt vertellen wat ik wil vertellen en dus niet in een luxe hotel verblijven, maar creperen in de jungle.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12