DHC-spits Laurens Kok ziet in DHC geen kampioenskandidaat, maar een periode moet kunnen

Algemeen

DELFT – "Ik mag niet mopperen", zegt DHC-spits Laurens Kok in reactie op de vraag hoe hij vindt dat het gaat, tot nu toe dit seizoen. "Met de club gaat het wel goed, zou ik zeggen. We hebben sinds een jaar een nieuwe voorzitter. Die weet van aanpakken.

We hebben wat nieuwe bestuursleden. Er wordt, bijvoorbeeld, gewerkt aan samenwerking met andere sportclubs. En aan uitwisseling met Wippolder. Een groeiclub in Emerald, zoals wij dat zijn met Ypenburg. En dan is er de verbouwde kantine. Die functioneert nu ongeveer een jaar. En die maakt enorm veel indruk op de gasten die we ontvangen. Ik kijk er ook met veel genoegen naar al dat moois om me heen, vooral als we gewonnen hebben. Met het eerste elftal gaat het redelijk, maar wel wat wisselvallig. We staan zes punten voor op de laatste en vijf punten achter op de koploper. Het zit allemaal vrij dicht bij elkaar". 

Kok speelde dit seizoen vier wedstrijd in de basis. De andere wedstrijden viel hij in. Hij scoorde zeven keer. 

-Tevreden?
"Ach, ja. Ik ben niet tevreden, ik ben niet ontevreden. Dat meet ik vooral af aan hoe beslissend ik ben. Met voorzetten, met koppen, met schieten. In de laatste drie wedstrijden heb ik zeven keer gescoord. Meestal begint voor mij in november de victorie. Vorig seizoen heb ik wel het hele seizoen in de basis gestaan. Het seizoen dáárvoor was het eerste seizoen van trainer Rob de Lange. Hij gaf toen de voorkeur aan andere spelers. Dit seizoen heb ik er een geduchte concurrent bij gekregen in René de Graaff. Dat kan ik wel begrijpen, dat de trainer voor hem kiest. Het is voor hem ook makkelijker om met René te beginnen en mij in te laten vallen dan andersom". 

Kok is een echte DHC'er. Niks kwaads over de club, niks mekkeren om wat een ander als deerlijk onrecht zou ervaren. Hij is het type ideale schoonzoon. Heerlijk werken voor een trainer die moeilijke keuzes voor de kiezen krijgt. "Wellicht", reageert Kok. Aan de andere kant: "Als ik goed presteer, ben ik er ook altijd voor beloond. En ik weet echt wel wanneer ik een wat mindere periode doormaak en wat de gevolgen daarvan zijn. Dan kan ik me wel beroepen op wat ik in het verleden heb gepresteerd, maar dat is geen garantie voor de toekomst. Je bent zo goed als je laatste wedstrijd".
Dit seizoen moet DHC toch wel bij de top-vijf, top-zes kunnen eindigen, meent Kok. "Alles staat dicht bij elkaar. Deze competitie wordt in de laatste maand beslist. We moeten ook niet in paniek raken als we een keer verliezen. Dat doen de andere ploegen ook. Na die ontluisterende nederlaag tegen Alphense Boys hebben we ons een week later herpakt tegen Leonidas. Nee, we zijn niet echt een kampioenskandidaat. Een periode of een afvallende periode, daar mikken we op".
"We moeten als team hard knokken en vechten. Als dat wegvalt zijn we een middelmatige ploeg. Mijn kwaliteit is hard werken. Opofferingsgezindheid. Dat zou ik bij m'n ploeggenoten graag wat meer zien. Tegen Leonidas hadden we dat wèl, tegen Chabab, waarvan ik toch wel onder de indruk was, hadden we dat minder".
DHC is, hoe dan ook, een leuke ploeg om naar te kijken. Maar echt veel publiek, kan ook aanstaande vader Kok niet ontkennen, komt daar niet op af. "Behalve tegen Westlandia, maar toen waren er wel een flink aantal Westlanders. Misschien dat we wat meer aan PR moeten doen. Ik zou, net zoals dat vroeger ging, graag weer posters bij sigarenboeren en zo zien hangen. Ja, eens ga ik me daar mee bezighouden. DHC is sowieso nog niet van me af".

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12