Huis te koop: Chinalaan 3, Delft

DELFT – Het was de afgelopen tien jaar heel fijn wonen in deze driekamer-maisonnette. Marco van der Lingen en zijn vriendin Sandy van Tol zetten nu een volgende stap.

Ruime en lichte hoekmaisonnette op een locatie om van te dromen

Ze hebben een ééngezinswoning gekocht in Lisse, waar Sandy oorspronkelijk vandaan komt. “Het huis dat daar op ons pad kwam heeft echt de doorslag gegeven”, zegt ze. “Maar verder was er geen noodzaak om hier te vertrekken.” Het is namelijk een ruime hoekmaisonnette op een zeer aangename plek. Het complex staat helemaal aan de rand van Tanthof West, vlakbij het natuurgebied Midden-Delfland. Vanuit de ramen in huis en vanaf het dakterras is er dan ook een prachtig vrij uitzicht op dit groene gebied. “Het is uniek om zo dichtbij de natuur te wonen”, zegt Marco. “Maar tegelijkertijd zijn ook de snelwegen makkelijk bereikbaar. Voor ons is dat ideaal, want ik werk in Den Haag en Sandy in Leiden.” 

Marco woonde hier eerst alleen. Toen Sandy drie jaar later bij hem introk, was ze meteen net zo enthousiast als hij. “We werkten toen bij dezelfde verzekeraar in Schiedam”, vertelt Sandy. “We leerden elkaar steeds beter kennen en uiteindelijk wilden we samen verder gaan. Ik woonde toen op kamers, dus het was logisch dat we voor dit huis kozen. Maar we hadden het niet beter kunnen treffen.” 

De maisonnette heeft een soort wenteltrap naar de entree op de eerste verdieping. De hal, met een vaste kast voor de opstelplaats voor de CV-combiketel, leidt naar de ruime en lichte woonkamer van 5.10 bij 5.64 meter. De ruimte is voorzien van een goed onderhouden parketvloer. De trapkast biedt veel bergruimte. “De kamer heeft veel ramen vanwege de hoekligging”, zegt Marco. “Overal heb je een vrij uitzicht, je kijkt dus nergens tegen huizenblokken aan. Dat is een groot pluspunt van deze woning.” 

Aan de woonkamer grenst een eenvoudige keuken in een L-opstelling. De keuken heeft een witte kleurstelling en is netjes onderhouden. Nieuwe bewoners kunnen natuurlijk eenvoudig een keuken naar eigen smaak laten plaatsen. Dat geldt ook voor de badkamer. Op de tweede verdieping zijn er twee kamers. De hoofdslaapkamer aan de achterkant is 3.15 bij 4.50 meter. Deze heeft een grote vaste kastenwand. De andere kamer meet 3.15 bij 2.45 meter. Marco en Sandy hebben de kamer in gebruik als kantoor. “Een jong gezin kan deze ruimte natuurlijk ook als kinderkamer inrichten”, zegt Sandy. 

De badkamer is 2.08 bij 2.00 meter en is uitgerust met een douchecabine. Hier is ook de aansluiting voor de wasmachine. Het is mogelijk deze in de bergkast op de overloop aan te leggen, zodat daar een apart washok gecreëerd wordt. “In de badkamer is er dan meer ruimte, bijvoorbeeld om een ligbad te plaatsen”, aldus Marco. 

Vanaf de overloop kan een prachtig breed balkon (1.20 bij 8.50 meter) op het zuidwesten worden betreden, dat uitzicht biedt op het natuurgebied. “Wij gaan trouwens best vaak naar dat gebied toe”, zegt Sandy. “Je kunt daar heerlijk wandelen of skaten. En met dat koude weer van laatst natuurlijk ook schaatsen.” 

Het buitenschilderwerk aan het huis is medio 2009 uitgevoerd. De woning heeft een eigen fietsenberging op de begane grond. De ligging ten opzichte van winkelvoorzieningen en openbaar vervoer is gunstig. Er is volop parkeergelegenheid. De woning is op zeer korte termijn te betrekken.

De vraagprijs voor deze woning is € 189.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roest/Staalduinen Makelaardij, (015) - 215 48 48 of www.roeststaalduinen.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

Meer berichten
 
CustomHtml_1