Buurtbewoners en politici bezoeken het koude, natte en vochtige Mulderpand

Algemeen

De trotse nieuwe eigenaar Richard Wernekinck in gesprek met wethouder Milène Junius, met op de achtergrond een kraam met vacatures voor de verbouwing.

DELFT – Buurtbewoners en andere geïnteresseerden konden zaterdag een kijkje nemen in het ‘Mulderpand’. Richard Wernekinck, de nieuwe eigenaar van het pand, is blij dat hij meteen veel van hun zorgen heeft kunnen wegnemen.

Het Mulderpand stond de afgelopen acht jaar leeg, maar het krijgt straks een nieuwe bestemming. De Delftse ondernemer Richard Wernekinck gaat zich er met zijn wolgroothandel vestigen. Vorige week zaterdag had hij de buurtbewoners uitgenodigd om hen in te lichten over zijn plannen. Ook een aantal politici kwamen op de Open Dag af. Iedereen had het Mulderpand de afgelopen jaren alleen van de buitenkant gezien. “Een veelgehoorde opmerking was: ‘Wat is het hier koud, nat en vochtig’. De mensen die kwamen kijken waren laaiend enthousiast”, blikt Wernekinck terug. “Ze stelden het op prijs dat ik een Open Dag hield.” De bezoekers maakten hier dankbaar gebruik van door Wernekinck te trakteren op een flink aantal vragen. “Ze waren wat onzeker over de overlast die ze mogelijk zouden gaan ervaren.” Die onzekerheid kon hij makkelijk wegnemen. “Er was bijvoorbeeld iemand bang voor vrachtwagens die hier af en aan zouden gaan rijden. Maar er komt hier straks maar één keer per week een vrachtwagen, dus de vuilnisman zorgt voor meer overlast.” Een ander was er huiverig voor dat Wernekinck zijn pand ging opleuken met opvallende neon reclame-verlichting. Ook deze bezoeker kon hij geruststellen, want zulke verlichting komt er niet. “Daarom is het goed als bedrijven die zich ergens vestigen van te voren met de buren in contact komen. Het is een kleine inspanning en het scheelt een hoop onrust. Ik kan het elk bedrijf aanraden”

Na de Open Dag van afgelopen zaterdag is het tijd om te gaan verbouwen. Wernekinck ging voor die werkzaamheden op zoek naar ongeschoold en werkloos Delfts personeel. Hij riep hen op contact met hem op te nemen en hij plaatste ook vacatures bij het Werkplein. “Maar wat me verbaast is dat bijna niemand heeft gereageerd.” Hij dacht dat er vanwege de recessie genoeg mensen zouden zijn die verlegen zitten om werk. “Maar als je ze zoekt, vind je ze niet. Dat valt me tegen.” Wel heeft hij inmiddels een schilder en een timmerman bereid gevonden het komende jaar in het Mulderpand aan de slag te gaan. “Ik zoek nu nog jongens die de elektriciteitsleidingen eruit halen, de tussenmuren eruit slopen, stellingen verplaatsen, schilderen en helpen met verhuizen. Gewoon eenvoudige klussen, dus.”

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12