Wat ik zeggen wil

Algemeen

Belachelijk opbreekbeleid
DELFT - Ik weet dat er al veel gemopper is geweest over het belachelijke opbreekbeleid van de Gemeente Delft. Alles ligt overhoop, soms word je er wanhopig van. Om je heen hoor je niet anders dan dat mensen er niets van begrijpen. ‘Er moet toch bezuinigd worden!?’, vragen ze zich af. Het is een puinhoop. Maar waar mijn klompje toch wel door brak, was dat ik afgelopen zondag bijna niet bij de Begraafplaats Jaffa kon komen. Ik kon amper parkeren en moest met m’n kaarsje over een paar planken en door de klei naar de begraafplaats glibberen. Met iemand die slecht ter been is of die in een rolstoel zit, had het helemaal niet gekund om daar te komen. Bij mijn weten komen er ook mensen van ver buiten de stad, dan sta je toch ook heel raar te kijken. Het is gewoonweg idoot. 

Rosemarie Pols, Delft
 


Station Delft Zuid
DELFT - Fijn dat de akelige gribus die NS Station Delft Zuid nu is, wordt opgeknapt, zoals recent te lezen viel in diverse kranten die in Delft worden verspreid. Fijn ook dat er aan de westzijde een verbeterde brede toegang naar het perron komt, die geschikt is voor rolstoelgebruikers en moeders met kinderwagens. Als er dan ook nog treinen stoppen waar je vanaf het perron zonder hoogteverschil kunt inrijden, kunnen zij binnenkort richting Rotterdam reizen. Wèl zullen zij voor hun terugreis iets anders moeten bedenken, want hoe komen zij vanaf het perron aan de oostzijde van Station Delft Zuid weer bij die rolstoel- en kinderwagenvriendelijke perrontoegang aan de westkant? Toch niet via die steile, hoge trap naar de Kruithuisweg en weer naar beneden over eenzelfde trap? Zonder de aanleg van een traploze voetgangerstunnel onder het spoor blijft Station Delft Zuid onbruikbaar. Niet alleen voor rolstoelgebruikers en moeders met kinderwagens, maar ook voor bejaarden die wat slecht ter been zijn en reizigers met zware bagage. Zonder zo’n tunnel is de 
opknapbeurt van het station niet meer dan een dure, cosmetische restyling. 

I. Groeneweg, Delft



Privacy aangetast
DELFT – De Projectgroep ‘Straat tot Straat Bezoek’ komt naar je toe middels straat tot straat-bezoek. Beter gesteld, hoe kom je van ze af? Half augustus hebben we als bewoners van de Debussyflat een persoonlijke uitnodiging op officieel briefpapier van de Gemeente Delft ontvangen voor een straat tot straat-bezoek op 2 september. Twee dagen voor het grote festijn kregen we wederom een uitnodiging op officieel gemeentepapier. Dit keer werd ‘ie in de brievenbus op de galerij bezorgd, zonder envelop. De flat werd opgefleurd met 35 posters van ‘Wij komen bij u langs’. Geld speelt geen rol bij de Gemeente. We zijn vast de enige gemeente die niet hoeft te bezuinigen. Op 2 september is de ‘Altijd in de buurt-bus’ van Breed Welzijn Delft langsgeweest. Mocht je deze gemist hebben óf geen huisafspraak hebben gemaakt, dan word je ook nog telefonisch benaderd voor een huisbezoek. Als klap op de vuurpijl worden de mensen die ze niet telefonisch hebben bereikt nog eens bezocht door een bezoek aan huis waar gevraagd wordt of je een huisafspraak kunt maken. Ik ben zelf ook telefonisch benaderd voor een gesprek. Als je vertelt dat je geen interesse hebt om iemand te ontvangen, blijven ze onverdroten doorgaan met vragen of ze langs mogen komen. En nu word ik angstig. Wie zijn die mensen van de Gemeente die zo graag bij me thuis willen komen? Ik wil niets, heb geen problemen, betaal m’n belasting en toch willen ze langskomen. Gemeente Delft, u heeft bij mij thuis niets te zoeken. Ik voel me door het bovenstaande zeer in m’n privacy aangetast. Neem een spreekkamer in het kantoor van Wonen, Zorg en Welzijn, maar val mensen niet lastig. Ik ga voor het verlengen van m’n rijbewijs toch ook niet naar Burgemeester Bas Verkerk om de spullen te brengen? Ik vind het allemaal overkill en drie pogingen om bij iemand thuis te willen komen is wel erg overdreven. En als je zo veel moeite doet voor een zo groot mogelijke respons is het misschien handig om ook de moslim-gemeenschap te bereiken. Dat doe je dus niet door ze tijdens de Ramadan in een Altijd in de Buurt-bus met thee, fris en wat lekkers uit te nodigen voor informatie. Dat getuigt niet van enig respect ten opzichte van deze groep.

Gerrit van Ree, Delft

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12