Kerstconcert in Delft 2008: een muzikale happening die klinkt als een Kerstklok

Algemeen

DELFT – Het lijken wellicht ronkende reclamekreten. En misschien denkt u wel: overdrijven is dus óók al geen kunst meer. Maar we durven het tóch aan: het Kerstconcert in Delft 2008, op woensdag 17 december a.s., wordt een muzikaal evenement om nooit te vergeten.

Dat beweren we natuurlijk niet zo maar. Zo is er de meer dan goede naam die met de vorige Kerstconcerten in Delft is opgebouwd. Daarop borduren we met Kerstconcert in Delft 2008 voort. Op die manier werken we aan een traditie die rijker en rijker wordt. Verder staan de namen van de uitvoerende kunstenaars garant voor een avond (Kerst)muziek op ongekend hoog niveau. En, ook niet onbelangrijk, de sfeer en de ambiance in De Oude Kerk zorgen voor the finishing touch van een avond die de toehoorders nog lang zal heugen. 

Dat kunnen we natuurlijk wel allemaal mooi vertellen, maar neigen deze klaterende volzinnen niet naar grootspraak die maar één, tamelijk banaal doel dient: De Oude Kerk vol krijgen op woensdag 17 december a.s.? Ja en nee, zo moet het antwoord luiden. Ja, omdat het vanzelfsprekend de grote wens van de organistoren is dat ook dit jaar een volle Oude Kerk geniet van een prachtig concert. Nee, omdat we ervan overtuigd zijn dat Kerstconcert in Delft 2008 fantastische vocalisten en musici naar Delft brengt en een koor dat tot de beste in dit land mag worden gerekend. En dat alles onder leiding van een dirigent die nationaal èn internationaal zijn sporen meer dan verdiend heeft.

Zij zingen en spelen
De in Zuid-Afrika geboren sopraan Johanni van Oostrum maakte tijdens het Kerstconcert in 2007 grote indruk met haar schitterende zang. Zoals de welbekende Ernst Daniël Smid dat met zijn prachtige stem en onderhoudende presentatie deed. Beiden zijn ook nu van de partij. 

Het Kerstconcert in Delft 2008 zal nog een ander gegarandeerd hoogtepunt kennen: de zeven solisten van het Kampen Boys Choir, jonge geschoolde jongenssopranen, die de concertgangers kippenvel en rillingen over de rug zullen bezorgen.

Alsof dat nog niet genoeg is, zijn er ook de bijdragen van Orpheus, de acht verbluffend zuiver zingende mannen uit Oekraïne die, zonder begeleiding, laten horen wat ze met hun lenige en schitterende stemmen kunnen. 

En dan is er het gemengd koor Concertante, de bijna honderd zangeressen en zangers die 'de basis' vormen van dit hoogstaande muzikale evenement. 

Maar daarmee zijn we er nog niet. Kerstconcert in Delft 2008 brengt Louis van Dijk naar De Oude Kerk. Deze fantastische pianist/organist, die geen genre schuwt, zal doen waarmee hij tot ver over onze landsgrenzen al zo lang furore maakt: improviseren op de vleugel. Dat wordt genieten! 

Trouwens, er valt instrumentaal sowieso heel veel moois te verwachten. Wim Loef bespeelt het unieke Amerikaans elektronische orgel. Frans de Berg begeleidt op de vleugel. En Arthur Postma doet dat op de synthesizer. Han Kapaan (hobo), Dieks Visser (fluit) en Renilde Buys (harp) vormen het Arpeggio Trio. Net als vorig jaar zullen de vijf blazers van de Marinierskapel voor spetterende muzikale bijdragen zorgen. En ook de veelgevraagde Martin de Deugd is met zijn schitterende viool van de partij. 

Het is, zo mogen we toch wel vaststellen, een indrukwekkende lijst met muzikale toppers. Die voor een onvergetelijk Kerstconcert in Delft 2008 zullen zorgen. Een concert dat, zo durven we wel te beweren, z'n weerga nauwelijks kent. "Het concept is niet veranderd", zegt Gerard Brëas, die het programma samenstelt, het koor en de solisten dirigeert en de presentatie voor z'n rekening neemt. "Natuurlijk zijn de bekende Kerstliederen te horen, maar daarnaast ook vooral schitterende Engelse liederen. De ongekend hoge kwaliteit van de zangers en de musici en de unieke sfeer in De Oude Kerk staan borg voor een onvergetelijk mooie avond. Ook voor ons". 

De Oude Kerk zal fraai verlicht zijn en smaakvol gedecoreerd. Grote schermen en een perfect geluid maken dat dit Kerstconcert in Delft 2008 voor alle aanwezigen een streling van oog en oor zal zijn. En, we kunnen dat niet genoeg herhalen, daar is geen woord van overdreven. 


Kaarten nu te koop 

Het Kerstconcert in Delft 2008 begint op woensdag 17 december a.s. om 20.00 uur. De Oude Kerk gaat om 19.00 uur open.
De toegangskaarten kosten € 37,50 per stuk. Ze zijn vanaf maandag 22 september 2008 op de volgende adressen te koop. 

o Krant Delft op Zondag, Koornmarkt 22, Delft. Telefoon: 015 - 214 39 12 

o Boekhandel Ben Kempers, Troelstralaan 43, 45, 47, Delft. Telefoon: 015 - 285 54 76 

o Jos Beuman Fotografie, Martinus Nijhofflaan 16, Delft. Telefoon: 015 - 261 26 36 

o Bakkerij Holtkamp, Vlaardingsekade 13, Schipluiden. Telefoon: 015 - 380 81 23 

o De Vreede Sport, Dijkshoornseweg 33b, Den Hoorn. Telefoon: 015 - 262 92 97 

o Sporthuis Reinders, Westlaan 2, Pijnacker. Telefoon: 015 - 361 10 88 


Of kijk op www.kerstconcertindelft.nl


Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12