Afbeelding

Huis te koop: Meermanstraat 138, Delft

wonen

Editie: Week 44, Jaargang 21 |

DELFT – Sanne Bruin kwam in 2009 samen met haar man Dennis en hun twee kinderen Seraphina en Taran in dit halfvrijstaande herenhuis wonen. Het huis staat op een ruim perceel van 245 vierkante meter eigen grond. “Het is een verborgen stukje Goudkust aan de rand van Delft”, zegt Sanne. “We kwamen uit Den Haag en zijn meteen voor dit huis gevallen.”

Aan de achterzijde is er een vrij uitzicht op een speelveldje. Daarachter bevindt zich een watertje, wat de scheiding met het middeleeuws buurtschap Sion markeert. “Door de vrijheid die je hier hebt, spreek ik zelf wel eens van een permanente vakantiewoning”, zegt Sanne. “Je woont hier heerlijk vrij, maar hebt wel alle faciliteiten van de stad dicht in de buurt.”
De reden dat ze gaat verhuizen, is de scheiding van haar man. Ze hebben nu allebei een aparte flatwoning in de wijk Voorhof. “Ik vind het wel verschrikkelijk dat ik hier weg moet”, zegt Sanne. “Het wonen is hier echt fantastisch.”
Het halfvrijstaand huis werd in 1959 gebouwd. Het is erg solide gebouwd, maar zou wel gemoderniseerd kunnen worden. Zo is het nog nergens voorzien van dubbel glas en moet de CV-ketel worden vervangen. “Je kunt spreken van een verstoft juweeltje”, zegt Sanne. “De ruimte, zowel binnen als buiten, en de ligging zijn geweldig. Aan de upgrade die nodig is zijn wij helaas niet toe gekomen, maar voor iemand die graag klust én ondertussen lekker woont, is dit een perfecte plek.”
Je betreedt de woning via de zijgevel. Via openslaande deuren krijg je toegang tot een grote L-vormige woonkamer, met een oppervlakte van 42,5 vierkante meter. Er is een mooie open haard aanwezig. “Brandhout is er genoeg te vinden in deze groene omgeving”, zegt Sanne.
De woonkamer heeft een deur naar de voortuin. Er is een afgesloten keuken aan de achterzijde. Het betreft een eenvoudige, moderne keuken met een vijfpits gaskookplaat. Vanuit de keuken is er toegang tot de achtertuin. “De woonkamer is heerlijk ruim”, zegt ze. “Er is ook een aparte hoek, waar je heel goed een speelhoek voor de kinderen zou kunnen maken.”
Aan bergruimte is geen gebrek. In de hal is toegang tot een grote kelderkast. “Het is een heerlijk groene omgeving, met een grote tuin. Hoewel de achtertuin op het noorden ligt kan je door de diepte en het voorterras de hele dag in de zon zitten ”, zegt ze. “Ideaal voor opgroeiende kinderen. Vanaf de straat is er een eigen oprit naar de garage en in de tuin zelf staat nog een grote schuur waar van alles opgeslagen kan worden.”
Op de eerste verdieping is er een ruime voorkamer van 3.81 bij 3.95 meter met een inbouwkast en toegang tot een balkon. De voorzijkamer is 2.30 bij 2.80 meter en de achterzijkamer is 2.30 bij 2.94 meter. Ook deze kamer heeft een inbouwkast. De grote slaapkamer aan de achterzijde is 3.81 bij 3.90 meter en heeft ook een inbouwkast. De badkamer is voorzien van een wastafel en een douche. “Je zou hier makkelijk met meer dan twee kinderen kunnen wonen, of kantoor aan huis kunnen houden”, zegt Sanne. “Daarnaast beschikt het huis ook nog over een grote zolder.”
Op de tweede verdieping is er een ruime overloop met een aansluiting voor de wasmachine en een droger. De ruime zolderkamer heeft een dakkapel aan de achterzijde en extra bergruimte aan de voorzijde.

De koopsom voor deze woning is 300.000 euro k.k. Voor meer informatie: V&W Makelaars, (015) 2142909 of www.vwmakelaars.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12