Afbeelding

Huis te koop: Windrecht 41, Schipluiden

wonen

Editie: Week 16, Jaargang 22 |

SCHIPLUIDEN – Siem en Lucia Kalkman wonen sinds 2003 in deze bungalow van het type twee-onder-één-kap in de wijk Korpershoek. De bungalow ligt helemaal aan de rand van Schipluiden, aan het water en met uitzicht op de haven en de molen. “Als je een bootje hebt, is het natuurlijk ideaal om hier te varen”, zegt Siem. “In koude winters zie je veel schaatsers voorbij komen.”
Siem en Lucia hebben voor deze woonomgeving gekozen om rustig te genieten van hun oude dag. Het is natuurlijk ook heerlijk fietsen in de nabij gelegen Foppenpolder. Een prachtig natuurgebied, waar je lange fietstochten kunt maken. “Toen we hier kwamen wonen, hebben we onder meer een eiken vloer op de begane grond laten leggen”, zegt Lucia. “Ook hebben we op de eerste verdieping in een loze ruimte een extra badkamer laten maken. De eenvoudige keuken waarmee dit huis werd opgeleverd, hebben we vergroot en vernieuwd.”
De woonkamer is aan de voorzijde en heeft de afmetingen 5.78 bij 3.70 meter. Er is een groot raam tot aan de vloer en een kleiner raam. Beide bieden een prachtig uitzicht over het water en op de molen. “De keuken is lekker afgescheiden van de woonkamer”, zegt Siem. “Die is dus helemaal niet in het zicht en dat is wel zo prettig.”
De eetkeuken is 2.50 bij 7.58 meter, heeft een L-opstelling en is uitgevoerd in kunststof. Er is diverse inbouwapparatuur aanwezig, namelijk een kookplaat, een oven, een afzuigkap, een vaatwasser en een koelkast. De woonkamer en de keuken worden gescheiden door een tussenruimte van ongeveer 3.30 bij 3.70 meter, met toegang tot een royale bergkast, waar ook de aansluiting voor de wasmachine zich bevindt. “Zowel beneden als op de eerste verdieping zijn er slaapkamers”, zegt Lucia. “Zelf hebben we de slaapkamer beneden ingericht als logeerkamer.”
Achter de keuken is een gangetje, dat toegang geeft tot de slaapkamer van 3.60 bij 3.90 meter en een royale, geheel betegelde badkamer van 2.83 bij 2.00 meter. De badkamer is voorzien van een ligbad, een aparte douche en een wastafel. Vanuit de slaapkamer is de patio van 8.00 bij 3.00/4.00 meter te betreden, met een ligging op het zuidoosten. “Je kunt op alle momenten van de dag van de zon genieten”, zegt Siem. “Vanaf vroeg in de middag in de achtertuin en tot ’s avonds in de voortuin tijdens zomerdagen.”
Via hetzelfde gangetje heb je ook toegang tot de berging annex garage van ongeveer 2.64 bij 5.90 meter, waar een auto in geparkeerd zou kunnen worden. Op de eerste verdieping biedt een overloop toegang tot twee slaapkamers van respectievelijk 5.79 bij 4.27/3.69 meter en 2.70 bij 3.75 meter. Beide kamers zijn extra sfeervol door het schuine dak. De tweede, geheel betegelde badkamer is 1.78 bij 2.50 meter, is voorzien van een douche en een tweede toilet. In een extra berging van 3.00 bij 2.46 meter is ook de opstelplaats van de CV-combiketel uit 2003. Het buitenschilderwerk is uitgevoerd in 2012. “De buren gaan leuk met elkaar om”, zegt Lucia. “Elk jaar is er een barbecue en voor de kinderen een Sinterklaasviering. Het is jammer om hier weg te gaan, maar we gaan gelijkvloers wonen dicht bij onze kinderen in Den Hoorn.”
De vraagprijs voor deze woning is 409.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12