Afbeelding

Huis te koop: Pootstraat 98, Delft

wonen

Editie: Week 12, Jaargang 22 |

DELFT – Pieter Jongenelen is door zijn studietijd een echte Delftenaar geworden. Zijn studie Civiele Techniek aan de Technische Universiteit bracht hem eerst naar een woonunit in de Schoemakerstraat, daarna had hij een studentenwoning in de Korvezeestraat en vervolgens woonde hij in de Breestraat. Twaalf jaar geleden ging hij in deze leuke compacte woning in de Pootstraat in het Westerkwartier wonen. “In totaal woon ik nu al dertig jaar in Delft”, zegt hij.

De bewoner die dit huis vóór Pieter bewoonde, had het in 1996 helemaal gerenoveerd. Het huis is helemaal gestript geweest, met alleen de buitengevels nog overeind, en is vervolgens van binnen helemaal opnieuw ingevuld. “Hierbij heeft hij allemaal leuke architectonische  oplossinkjes bedacht”, zegt Pieter. “Die vorige bewoner had namelijk Industrieel Ontwerpen gestudeerd. Ook is er boven een heel nieuwe woonlaag gemaakt, waar een volledige leefruimte is gemaakt.”
Het huis heeft een lichte woonkamer met een lamel parketvloer. De kamer heeft een hoog plafond. “Door de grote ramen is het een heel licht huis”, zegt Pieter. “Door het raam heb je uitzicht op de rustige kleinstedelijke sfeer van het Westerkwartier. Dat is wel even iets anders dan waar ik met mijn partner nu naartoe ga verhuizen. Ik werk in Den Haag en zit op een Haagse zwemvereniging en daarom verhuizen we naar het bruisende centrum van Den Haag, midden op het Spui. Na twaalf jaar wilden we toch wel weer iets anders.”
In de woonkamer is er een hele kastenwand, met een vormgeving die in het hele huis terug komt. Toegang tot een half open keuken, die voorzien is van een vierpits gaskookplaat, een losse koel-vriescombinatie en de wasmachineaansluiting. Via de keuken is de beschutte patio van 7 vierkante meter te bereiken. “Vanaf maart tot en met oktober kun je hier heerlijk van de zon genieten”, zegt Pieter.”Ik heb hier altijd met veel plezier gewoond, maar ben nu wel weer toe aan een andere woonomgeving.”
Op de eerste verdieping is de overloop voorzien van een wastafel. Dit is zo’n leuke architectonische oplossing, want dezelfde wastafel is ook vanuit de naastgelegen badkamer te gebruiken. “Met een metalen koepel kun je de wastafel aan de ene kant afsluiten, zodat die aan de andere kant te gebruiken is en omgekeerd.”
De badkamer is verder voorzien van een douche en een toilet. Aan de achterzijde is er een ruime slaapkamer met openslaande deuren naar het zonnige druiventerras van 10 vierkante meter. De tweede slaapkamer is aan de voorzijde gelegen.
Op de lichte zolderetage is een ‘formele’ kamer. Hier is ook de mogelijkheid tot het creëren van een derde slaapkamer. De hoogte is 2,5 vierkante meter en er zijn twee nieuwe Velux-ramen. De volledige vloer is voorzien van functionele opbergmogelijkheden. “Het contact met de buren is niet zo intensief”, zegt Pieter. “We zijn erg gericht op de binnenstad, maar voor de kleine boodschappen kun je snel naar de Krakeelpolderweg. In de Pootstraat heb je ook een groot Medisch Centrum.”
De woning is gelegen aan de rand van de herontwikkelingslocatie ‘Spoorzone Delft’. Deze ontwikkeling zullen de komende jaren zichtbaar zijn en zal van positieve invloed zijn op de kwaliteit van de leefomgeving en de bereikbaarheid van en naar de historische binnenstad van Delft.

Kom langs op de Open Dag op zaterdag 5 april tussen 11.00 en 15.00 uur. De vraagprijs voor deze woning is 175.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12