Afbeelding

Watervilla's met een WOW-factor

wonen

Editie: Week 18, Jaargang 23 |

Een watervilla aan de Glaskloksingel in Delft.

DELFT – Het concept van watervilla's krijgt wereldwijd aandacht. Het is namelijlk een uitstekende oplossing voor plekken waar veel wateroverlast is. Zo was onlangs nog Al Jazeera nog op bezoek aan de Glaskloksingel. Ook in Nederland is er veel interesse en kwam er een afvaardiging van de Tweede Kamer op bezoek om alles te horen over deze unieke bouwmethode.
Op zaterdag 9 mei zijn de watervilla's vanaf half vier te zien in het programma Grenzeloos Wonen op RTL4. Het is een uniek concept van Olaf Janssen. Ook hierbij is er in het programma een vast stramien met drie vaste pijlers: het bouwproces, het financiële proces en de beleving. In elke aflevering reiken specialisten oplossingen aan over actuele vraagstukken, waar een ieder mee te maken kan krijgen, bijvoorbeeld hoe je kan bouwen op het water net zoals op het land. Wat natuurlijk uitermate geschikt is voor een waterrijk land als Nederland.
Het doel van het programma is om met deze informatie zoveel mogelijk mensen te inspireren en activeren. Een ander doel is om de mensen aan te zetten om weer te gaan denken in mogelijkheden. Gehoopt wordt dat de kijkers van Grenzeloos Wonen samen met bedrijven en overheden actief vraagstukken op gaan lossen, zodat de markt meer in beweging komt en dromen uitkomen.
De herhaling van deze uitzending is te zien op dinsdag 12 mei vanaf 13.30 uur, ook op RTL4. Meer informatie over het programma of de aflevering terugkijken, kan op www.grenzelooswonen.nl. Meer informatie over het bouwconcept vindt u op www.balancedeau.nl.
 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12