Afbeelding

Huis te koop: Hofeiland 5, Delft

wonen

Editie: Week 31, Jaargang 22 |

DELFT – Myra Verkuijl woont sinds 2008 samen met Ina in deze zogenaamde 'terraswoning' in de wijk Voordijkshoorn. Het huis staat op een stuk grond dat behalve de oprit helemaal omgeven is door water. Aan de achterkant hebben deze woningen een prachtig uitzicht op het groen van het Hof van Delftpark. “Als je goed luistert, kun je op de achtergrond het geluid van de kalkoen, de pauw en de kippen uit het Buurtkippenhok horen”, zegt Myra.

De woningen hebben een zogenaamde 'gestapelde' bouw en grijpen als het ware in elkaar. Daardoor heeft de woning van Myra en Ina op de eerste verdieping een prachtig aangelegde, ruime daktuin op het zuiden. “We kwamen van de andere kant van Delft”, zegt Myra. “We wilden graag rustig en groen wonen en kozen voor dit eiland. Hier hebben we de rust gevonden die we zochten.”
De woonkamer bevindt zich op de eerste verdieping. Het is een ruime, zonnige L-vormige woonkamer van 7.78 bij 5.75/3.18 meter die is voorzien van een eiken parketvloer. De kamer heeft veel lichtinval vanwege de speelse erker bij het eetgedeelte. “Toen we hier kwamen wonen, hebben we meteen een heleboel dingen veranderd”, zegt Myra. “De keuken is bijvoorbeeld nieuw geplaatst.”
De woonkamer heeft een open keuken in een L-vorm. Deze is 2.13 bij 3.16 meter en is voorzien van een vijfpits gaskookplaat, een afzuigkap, een oven, een vaatwasser, een koelkast en een vriezer. Aan de achterzijde van de woonkamer biedt een schuifpui toegang tot het dakterras, dat misschien beter omschreven kan worden als daktuin. De daktuin is in totaal 45 vierkante meter en ligt op het zuiden. “Die hebben we destijds aan laten leggen door het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin”, zegt Myra. “We hebben toen aan uitvoerder Lodewijk doorgegeven dat we graag een terras wilden met de uitstraling van een tuin in mediterrane sferen. Zowel in de materialen als in de gebruikte plantensoorten zie je dit inderdaad terug. Je hebt hier bovendien veel privacy en een prachtig uitzicht.”
Op de overloop van de eerste verdieping is er verder een tweede toilet met een zwevend closet en een fonteintje. In de bergruimte alhier is de opstelplaats voor de CV-ketel, het mechanisch ventilatiesysteem en de wasmachineaansluiting. “Beneden hebben we drie slaapkamers”, zegt ze. “Eén grote en twee kleinere slaapkamers, die ook als werk- of studeerkamer gebruikt kunnen worden. Hier is ook de badkamer met een separaat toilet. Op beide woonlagen is er dus een toilet.”
De hoofdslaapkamer is 5.30 bij 3.05 meter, is voorzien van een marmoleumvloer en heeft een vaste kastenwand. De andere twee slaapkamers zijn respectievelijk 3.20 bij 2.10 meter en 3.20 bij 2.39 meter. De moderne badkamer is voorzien van een ruime inloopdouche met een thermostaatkraan en een wastafelmeubel. “Vanuit één van de slaapkamers kom je in de garage”, zegt Myra.
De garage is voorzien van een elektrische garagedeur, een uitstortgootsteen met warm- en koudwaterkraan en de aansluiting voor de wasmachine en de droger. “De buurt is een leuke mix van jong en oud, dichtbij het centrum en alle voorzieningen zijn in de buurt. Nu willen we graag naar een landelijke omgeving verhuizen, buiten de Randstad.”
In de nabijheid van deze woning bevinden zich een winkelcentrum, basisscholen, sportvelden en het openbaar vervoer.

De vraagprijs voor deze woning is 290.000 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Bergklis.nl De Ware Makelaar, (015) 213 24 41 of www.bergklis.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12