Afbeelding

Huis te koop: Omanstraat 30, Delft

wonen

DELFT – Ernst Manger woont sinds 1999 in deze leuke ééngezinswoning. Hij heeft een architectenbureau en heeft de woning maximaal uitgebouwd. Ook heeft hij de indeling gewijzigd, waardoor er een heerlijk wooncomfort is ontstaan. “De begane grond heeft veel kleuren”, zegt hij. “De keukenkastjes zijn blauw, de vloer geel marmoleum en veel rode en zwarte accenten. In de vraagprijs zit een keuze voor een andere kleur van de keukenkastjes, de wanden en een laminaatvloer. Ik kan ze ook adviseren bij andere ideeën met het huis.”
Ernst wil dichter bij zijn werk in Den Haag gaan wonen. De woonkamer is ruim 30 vierkante meter en bevindt zich aan de achterzijde. Oorspronkelijk was de keuken aan de achterzijde, maar die indeling heeft Ernst helemaal veranderd. De woonkamer is bovendien uitgebouwd, zodat er veel leefruimte is. “Nogmaals, het is geen neutraal huis, maar het zou in samenspraak helemaal omgevormd kunnen worden”, zegt hij.
De woonkamer en de keuken zijn van elkaar gescheiden door een inventieve tussenkast, die Ernst zelf ontworpen heeft. Zo zijn er overal in het huis handige architectonische vondsten of grapjes zoals hij het zelf noemt. De eetkeuken is 4.13 bij 3.70 meter en is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Hij heeft de keuken zo ontworpen, dat er ontzettend veel kastruimte is. “Aan de achterzijde bieden openslaande deuren toegang tot de tuin”, zegt Ernst. “Die is ongeveer 15 meter diep. Aan het einde van de tuin heb ik een grote geïsoleerde berging gemaakt voorzien van krachtstroom (380 Volt) en een aparte fietsenberging. Langs de schuur kom je op het achterpad, dat langs een slootje loopt met veel groen. Het is een tuin op het noorden, je kunt gewoon genieten van een heerlijk zonnige tuin tot aan de laatste zonnestralen.”
Terug in de woonkamer. Via een tussenhal is de trap naar de eerste verdieping bereikbaar. In deze hal bevindt zich tevens een moderne toiletruimte met hangend toilet en fonteintje. De trap leidt naar een overloop, die toegang biedt tot drie slaapkamers. Die meten respectievelijk 2.80 bij 4.94 meter, 3.17 bij 4.28 meter en 2.52 bij 3.95 meter. Eén van de extra slaapkamers heeft Ernst in gebruik als werkkamer en de andere als walk-in-closet. “Je kunt hier met een groot gezin wonen”, zegt Ernst. “Er zijn kamers genoeg.”
De moderne badkamer is 1.95 bij 2.62 meter. Deze heeft een inloopdouche met een hardglazen wand, een badkamermeubel met een wastafel, een designradiator en een tweede toilet van het model wandcloset. Door de badkamervloer loopt de retourleiding van de CV, waardoor in de winter de vloer warm aanvoelt. “Boven is er nog een supergrote zolder, met bergvliering in de nok”, zegt hij. “Hier hebben we dakkapellen gemaakt, zodat er twee ruime kamers konden worden gerealiseerd.”
De slaapkamers zijn respectievelijk 4.60 bij 3.93 meter en 2.00 bij 5.00 meter. Hier is ook de opstelplaats voor de nieuwe CV-combiketel (2011), weggewerkt achter een fraaie wand. “Je woont in een heel prettige en rustige straat”, zegt hij. “Kinderrijk en je hoeft één straat door te gaan en je bent in natuurgebied Midden-Delfland. Ideaal als je een hond hebt of van hardlopen houdt. Ook winkels en allerlei andere voorzieningen zijn snel te bereiken.”
De vraagprijs voor deze woning is 267.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12