Afbeelding

Huis te koop: Van Hardenbroeklaan 13, Rijswijk

wonen

Editie: Week 22, Jaargang 23 |

RIJSWIJK – Mark en Sylvia van der Drift wonen al weer een heel tijdje in deze maisonette woning op een leuke en heerlijk rustig gelegen locatie. Een wat verborgen straat in Rijswijk, net over de grens van Delft. “Ik kom oorspronkelijk uit Delft, ik heb het grootste deel van mijn leven in Tanthof-Oost gewoond”, zegt Mark. “Ik wilde graag in de buurt blijven en deze locatie was ideaal.”
De woning is gelegen in een heel groene straat, met rijen bomen aan weerszijden. Vanuit het grote raam in de woonkamer, heb je hier dan ook een prachtig zicht op. “Tijdens het televisie kijken, ja dan dwaalt mijn blik zeker vaak naar het raam”, zegt hij. “Heerlijk vind ik het om naar al dat groen te kijken.”
Toen Mark en Sylvia vanuit hun gezamenlijke HAT-eenheid in Tanthof-West hier kwamen wonen, hebben ze eerst de woning naar hun wensen aangepast. “Het meest ingrijpend was de vernieuwing van de badkamer”, zegt hij. “Die is vergroot en helemaal gemoderniseerd. Alles strak laten zetten en ook het riool is helemaal vernieuwd.”
De woonkamer op de eerste verdieping is 9.20 meter lang en in de breedte 3.85 tot 2.90 meter. De wanden zijn keurig gespoten, net zoals het plafond. Het raam aan de voorzijde is voorzien van een sunscreen. “De sierlijsten die al in de kamer zaten, hebben we gewoon laten zitten”, gaat hij verder. “Hier en daar zie je leuke ornamenten en de halve toog laat zien dat er vroeger een voor- en achterkamer geweest moet zijn.”
Aan de achterzijde, in het eetgedeelte, biedt een raam een leuk uitzicht op de tuinen van de benedenburen en die van de huizen langs het Jaagpad. Er is een aparte keuken, die voorzien is van een gaskookplaat, een afzuigkap, een koel-vries-combinatie. “Van hieruit kun je op het balkon komen”, zegt hij. “Een leuk balkon op het noorden, waar je ’s ochtends zon hebt tot een uur of één.”
Een balkon met houten vlonders en een balkonkast. Op deze verdieping is er verder een grote slaapkamer van 3.85 bij 2.82 meter. Vanuit de hal is ook de geheel betegelde badkamer te bereiken, voorzien van inloopdouche, een wastafel en de mechanische ventilatie. “Mijn eigen werkhoek heb ik in een open hoek, waarin de fraaie houten trap naar de tweede etage leidt”, geeft hij aan. “Een leuke ruimte, die ook als speelkamer kan worden ingericht.”
De hele verdieping is voorzien van een laminaatvloer.  Op de tweede verdieping is er een overloop met een dakraam, de opstelplaats voor de wasmachine en de CV-combiketel (2011), tevens is er veel bergruimte achter de knieschotten. De slaapkamer van 2.77 bij 2.67  meter heeft een dakkapel. De andere slaapkamer, ook met dakkapel, heeft de afmetingen 3.65 bij 2.67 / 3.88 meter. “Je hebt hier een prachtige omgeving, met natuurlijk de Vliet, maar op een steenworp afstand ook een kinderboerderij en diverse parken. Met ons dochtertje Olivia erbij, de reden dat we wat groter willen gaan wonen, willen we graag in deze buurt blijven wonen. Via de Lange Kleiweg is ook de snelweg makkelijk te bereiken.”
10 Minuten fietsen naar het centrum van Delft en op 15 minuten fietsafstand naar winkelcentrum De Boogaard. De maandelijkse bijdrage aan de VvE bedraagt 75 euro.

De vraagprijs voor deze woning is 199.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 25 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12