Afbeelding

Huis te koop: Zwetburgh 34, De Lier

wonen

Editie: Week 10, Jaargang 22 |

DELFT – Aad en Gitty Buijing wonen nu zestien jaar in deze keurig onderhouden hoek-ééngezinswoning in een rustige buurt in De Lier. Het is hier fijn wonen, in een buurt waar zowel jong als oud vertegenwoordigd is. Aad en Gitty wonen hier al een hele tijd en hebben het huis drie jaar geleden helemaal gemoderniseerd. Daardoor hebben hun zoon Erik en dochter Marjon nu ieder een eigen kamer op de eerste verdieping.
Het huis staat op een royale kavel, dicht bij de oude dorpskern van De Lier. De meeste huizen in deze wijk stammen van rond 1972. Aan de voorkant heeft dit huis een leuk uitzicht op een mooie vijver. “Hiervoor woonden we in Schipluiden, maar we hebben voor dit huis in De Lier gekozen vanwege de ruimte, de grote tuin en de aanwezigheid van een garage”, zegt Aad.
Na de modernisering is het huis op een heleboel punten sterk verbeterd. “Een nieuwe vloer met vloerverwarming, de keuken is vervangen, aan de achterkant hebben we een nieuwe pui laten maken met openslaande deuren, aan de tuinzijde hebben we elektrische zonwering gekregen en aan de voorgevel een markies”, somt hij op. “Alle goten zijn vervangen. Verder hebben alle slaapkamers rolluiken gekregen, tegen inbraak, maar ook zon- en geluidswerend. De badkamer en aparte toiletruimte zijn ook helemaal vernieuwd. Op de tweede verdieping hebben we zowel aan de voor- als achterzijde een dakkapel laten maken, waardoor daar nu één grote kamer is gecreëerd. Ook hebben we bij de renovatie alle plafonds vernieuwd.”
De royale doorzon woonkamer is 7.10 bij 3.75 meter. Er is een moderne, halfopen keuken van 2.15 bij 2.70 meter, voorzien van onder andere een gaskookplaat, een wasemkap, een koel-vriescombinatie, een magnetron, een oven en een vaatwasser. “Doordat het een hoekhuis is, hebben we een heel grote achtertuin”, zegt hij. “Langs het huis hebben we ook nog een zijtuin, waar we een schuurtje voor de fietsen in hebben gemaakt.”
Vanuit de tuin is ook de garage bereikbaar. De ruime garage is 2.75 bij 6.05 meter, voorzien van elektra en water. “Het is een onderhoudsvriendelijk aangelegde tuin”, zegt hij. “Bovendien is de tuin lekker zonnig, want hij ligt op het zuiden. Tot zes uur in de middag kun je hier in de zon zitten.”
Op de eerste verdieping is er een ruime voorslaapkamer van 3.20 bij 3.65 meter, voorzien van een vaste kast. De achterslaapkamer is 3.50 bij 3.75 meter. “We hebben boven dus lekker veel ruimte”, zegt hij. “Voor beide kinderen hebben we een ruime kamer.”
De keurige badkamer is voorzien van een douche, een badkamermeubel met twee wastafels. Ook is hier de opstelplaats voor de wasmachine en de droger. De aparte toiletruimte heeft een zwevend toilet en een wastafel. Op de overloop bevindt zich ook een handige bergkast.
Op de tweede verdieping is er een grote voorzolder. Het is ook mogelijk hier de wasmachine en droger en de CV-combiketel op te stellen. De royale slaapkamer is 3.70 bij 5.00 meter, voorzien van bergruimte achter de knieschotten.

Op korte afstand treft u een divers aanbod van winkels, scholen, openbaar vervoerverbindingen, de uitvalswegen A4 en A13. Ook recreatiegebied De Wollebrand maakt dit tot een zeer aantrekkelijke woonomgeving.

De vraagprijs voor deze woning is 259.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015)  213 41 34 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12