Afbeelding

Huis te koop: Boeroestraat 3, Delft

wonen

Editie: Week 2, Jaargang 22 |

Goed afgewerkt gelijkvloers appartement in de sfeervolle Indische Buurt

DELFT – Richard van Leeuwen woont sinds het jaar 2006 samen met Anja van der Hulst in deze leuke driekamer parterrewoning in een kleinschalig complex in de Indische Buurt. Het is een complex met dertien woningen en heeft een gemêleerde samenstelling. “De Indische Buurt heeft een leuke ligging net buiten de binnenstad”, zegt Richard. “Ook de Delftse Hout is makkelijk te bereiken.”

Het is een modern appartement, dat in feite zo te betrekken is. Eigenlijk zouden ze helemaal niet weg willen, maar ze hebben inmiddels ook een dochtertje. Daarom zijn ze nu op zoek naar een huis met een tuintje. Het grote voordeel van dit huis noemt Richard de grote woonruimte met open hoekkeuken. “Doordat de woonkamer en keuken niet van elkaar gescheiden zijn, is dit een heel gezellig geheel”, zegt hij.
De woonkamer van 52 vierkante meter is riant te noemen en heeft een fraaie laminaatvloer. De open keuken in hoekopstelling is voorzien van een vierpits gaskookplaat, een afzuigkap, een vaatwasser en een combi-oven. “Een groot voordeel van dit huis is, dat alles gelijkvloers en drempelloos is”, zegt Richard. “Daarom is het niet alleen geschikt voor een klein gezin als het onze, maar kunnen bijvoorbeeld ook ouderen hier prima wonen.”
De woonkamer heeft grote ramen en van daaruit heb je een prachtig uitzicht over groen en een singel. Aan de achterzijde van de woning is een schuifpui naar een loggia. “Hier kun je heerlijk buiten zitten”, zegt Richard. “De loggia is in totaal 6 meter. Er is geen tuin, maar wel een gemeenschappelijke binnenplaats, waar je gezellig kunt barbecuen.”
In de ruime hal is een berging met de opstelplaats voor de CV-ketel (2006), de wasmachineaansluiting en de mechanische ventilatie. Verderop in de benedenwoning is de hoofdslaapkamer en de tweede slaapkamer. De nette badkamer is voorzien van een extra brede douchecabine, een wastafel en een luxe wandmeubel. “Zoals gezegd is het een toekomstbestendige woning, dus ook ouderen kunnen hier goed wonen. Het gehele appartement is netjes afgewerkt, optimaal geïsoleerd en zo te betrekken. “Behalve een aantal winkels op loopafstand, is ook het centrum van Delft dichtbij”, zegt hij. “De Indische Buurt is een rustige wijk, met altijd de mogelijkheid om je auto te parkeren. De opstapplaatsen voor openbaar vervoer zijn vlakbij en ook de uitvalswegen zijn makkelijk bereikbaar.”
Het complex heeft een actieve VvE, waar Richard zelf in de kascommissie zit. “Het is allemaal prima geregeld, met een goed meerjarenplan en we doen ook veel dingen samen”, zegt hij. “De maandelijkse VvE-bijdrage is 121 euro.”
Bij de ingang is er een gezamenlijke afgesloten entree met een videofoon, de hal met een trappenhuis, de lift, de meterkast en de toegang tot de bergingen.

De vraagprijs voor deze woning is 224.500 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12