Afbeelding

Huis te koop: Van Adrichemstraat 249, Delft

wonen

Editie: Week 17, Jaargang 22 |

DELFT – Michael Mastenbroek is vier jaar geleden in dit tweekamer appartement, voorheen drie kamers, komen wonen. Het appartement bevindt zich op de negende woonlaag van een net complex, met een schitterend uitzicht over de stad. Niet lang daarna is Melanie Drevijn bij hem ingetrokken.

Toen Michael hier kwam wonen, was de muur tussen de woonkamer en de zijkamer al weg gehaald. Hierdoor is de woonkamer een stuk groter geworden. Het totale woonoppervlak bedraagt 50 vierkante meter. “Ik heb toen zelf alle muren gestuukt, het plafond in de woonkamer is opgeschuurd en wit geverfd, het buitenbankje op het balkon is opgeknapt. Verder heb ik in de badkamer het plafond geverfd, net zoals in de slaapkamer. De houten vloer lag er al in, net zoals de stenen vloer in de gang en in de keuken.”
Het leukste aan dit appartement vindt Michael toch wel het uitzicht over de wijk Hof van Delft en de kerktorens van de stad. Maar ook aan de galerijzijde is het uitzicht mooi. “Daar kun je helemaal tot aan het Westland en Den Haag kijken”, zegt Melanie en Michael vult aan: “Als je zo hoog woont, heb je ook het mooiste effect van het vuurwerk. Dit is zo’n beetje de hoogte waarop vuurpijlen uit elkaar spatten.”
Bij het binnen gaan van de woning, kom je in een hal die toegang biedt tot alle ruimtes. Rechtdoor is de woonkamer, die voorzien is van fraaie houten vloerdelen. Met het doorbreken van de muur, hebben de bewoners een leuke eethoek kunnen creëren. Daar hebben ze een hoge tafel geplaatst. “Vrij apart is de lichtlijn vlak bij het plafond, die je eventueel kunt dimmen”, zegt Michael. “De radiatoren zijn mooi weggewerkt door middel van een vensterbank waar je ook op kunt zitten. De vensterbank loopt fraai over in een gedegen boekenkast. Via de woonkamer is er toegang tot het balkon. Je hebt hier trouwens totaal geen geluidsoverlast. Hier wonen allemaal rustige mensen die rekening met elkaar houden. De appartementen in het complex zijn populair bij zowel jongeren als oudere mensen.”
Aan de voorzijde van de woning is de afgesloten keuken. Deze is uitgerust met een elektrische kookplaat, een afzuigkap, een losse koel-vriescombinatie en de opstelplaats van de huurboiler. Ook aan de voorzijde van het appartement is de ruime slaapkamer met een vaste kastenwand, verborgen achter een gordijn. De badkamer is voorzien van een douche, een toilet en hier bevindt zich ook de opstelplaats van de wasmachine en de droger. “Alles is hier in de buurt”, zegt Melanie. “Onder in het complex is een supermarkt, die waarschijnlijk ook verder wordt uitgebreid. Er zijn talloze andere winkels en de binnenstad is op tien minuten fietsen. We gaan hier weg, omdat we wat groter willen gaan wonen, ook met het oog op gezinsuitbreiding. We zouden best hier in de buurt willen blijven wonen.”
Het groot onderhoud van het complex is prima in orde. Kortgeleden zijn bijvoorbeeld de galerijen helemaal opgeknapt. De bijdrage aan de actieve VvE bedraagt 173,25 euro per maand, inclusief 48,32 euro als voorschot stookkosten.
De vraagprijs voor deze woning is 119.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 213 51 39 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12