Afbeelding

Huis te koop: Malisingel 1, Delft

wonen

Editie: Week 40, Jaargang 21 |

DELFT – Talina Siskens en haar man Jan-Loek wonen sinds eind december in deze hoekwoning met veel ruimte. Het huis heeft maar liefst zeven kamers, zodat de kinderen Max en Isa ieder een eigen kamer hebben. Er is ook al een kamer ingericht als babykamer, want Talina is in verwachting van haar derde kindje. “We kwamen van een flat aan het Bosboom-Toussaintplein en wilden graag naar een huis met een tuin”, zegt ze.
Talina en Jan-Loek zijn dus helemaal voorbereid op de komst van hun derde kindje. Toch gaan ze binnen afzienbare tijd verhuizen naar Alkmaar. Ze zijn namelijk gevraagd om daar een kerk te beginnen. “We willen daar dan ook dicht bij in de buurt gaan wonen”, zegt ze. “Maar als je over deze woning spreekt, dan vind ik het jammer dat we hier weg moeten.”
Het is een woning op een hoek. De woonkamer van 5.16 bij 4.86 meter heeft behalve de ramen aan de achterkant ook een zijraam. Hierdoor is er veel daglichttoetreding. De kamer is dan ook altijd licht. Op de vloer ligt een parketvloer. Aan de voorkant is er een open, L-vormige keuken met ten dele tegels op de vloer. De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur en is 2.87 bij 3.54 meter. Vanuit de keuken heb je een leuk zicht op een groenstrook en een slootje met eendjes. “We hebben een grote tuin, met ook nog een gedeelte aan de zijkant van de woning”, zegt ze. “Hier schijnt de hele dag de zon.”
De royale achtertuin met een groot terras (op het zuiden) heeft een aangebouwde stenen berging en een achterom. In de zijtuin is ook een toegangsdeur. Ideaal voor mensen die eventueel een moestuintje zouden willen hebben. “Toen we hier kwamen, had de woning lang leeg gestaan en was deze flink verwaarloosd. We hebben alles geschilderd en de badkamer, de toiletten en de zolder geheel vernieuwd.”
Op de eerste verdieping is er een slaapkamer aan de voorzijde, die 2.80 bij 3.42 meter is. De vernieuwde badkamer is uitgerust met een wastafel, een ligbad en een tweede toilet. De twee slaapkamers aan de achterzijde van de woning zijn respectievelijk 2.33 bij 3.89 meter en 2.69 bij 4.97 meter. “Op de tweede verdieping hebben we een heel grote wasruimte”, zegt ze. “Hier kun je alles gemakkelijk kwijt.”
In deze wasruimte staan opgesteld de wasmachine en de droger en hier is ook de opstelplaats voor de heteluchtverwarming. Aan de voorzijde is een slaapkamer van 2.80 bij 3.34 meter en een studeerkamer van 2.30 bij 2.37 meter. De kamer aan de achterzijde is 2.34 bij 3.42 meter.
Het huis is netjes afgewerkt en nergens zijn radiatoren te zien vanwege de heteluchtverwarming. De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing. De erfpachtcanon is door de huidige eigenaar afgekocht en de erfpacht is omgezet naar eigen grond. Deze eengezinswoning is gelegen in de wijk Tanthof-West nabij winkels, scholen en openbaar vervoer. Station Delft-Zuid en het natuur- en recreatiegebied ´Midden-Delfland´ zijn nabij. “Het is hier heel rustig wonen”, zegt ze. “Het is een leuke buurt geworden, zonder auto´s voor de deur.”
De vraagprijs voor deze woning is €245.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12