Afbeelding

Huis te koop: Elzenlaan 114, Delft

wonen

Editie: Week 33, Jaargang 21 |

DELFT – Meteen na de oplevering zijn Bouke en Marike de Graaff in dit hoogwaardig afgewerkt herenhuis (energielabel A++) komen wonen. De woning bevindt zich op een bijzondere locatie in de Bomenwijk, met een vrij uitzicht over een singel. De binnenstad van Delft en de Delftse Hout zijn op loopafstand.
“Direct nadat we hier zijn komen wonen, hebben we de indeling van het huis veranderd”, zegt Marike. “De hele begane grond hebben we in kunnen richten als praktijkruimte.” Marike is pianolerares en in de ruimte beneden is plaats voor twee vleugels. Bouke heeft hier ook een werkgedeelte. De eerste verdieping is hierdoor helemaal anders ingericht, met een woonkamer en een grote leefkeuken. “We hebben het beneden zo ingericht, dat het eventueel ook als zelfstandig appartement kan dienen”, zegt Bouke. “Alle aansluitingen voor een tweede badkamer zijn namelijk aanwezig. Het is dus niet alleen als atelier of praktijkruimte te gebruiken, maar ook als appartement voor bijvoorbeeld ouders met een gehandicapt kind.”
De woning is voorzien van een fraaie vloer (Azule). Op de begane grond is aan de voorzijde een kantoor te vinden. Daarachter de praktijkruimte van 38 vierkante meter. Hierin is een fraai keukenblok aanwezig, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Namelijk een elektrische kookplaat, een koelkast en een magnetron. Aan de achterzijde heeft de kamer over de gehele gevelbreedte een schuifpui. Deze biedt toegang tot een fraai aangelegde tuin met een royale berging en een achterom.
Op de voormalige slaapetage bevindt zich nu een lichte woonkamer met een daktuin, een voorraadkast en een bijzonder sfeervolle en ruime complete woonkeuken. Deze keuken is voorzien van een inductiekookplaat, een elektrische oven (Boretti), een verhoogde vaatwasser en een koelkast. “Vanuit de keuken kun je op het zonnige balkon aan de voorzijde komen”, zegt Marike. “Hier kun je heerlijk buiten zitten met uitzicht op het groen. We hebben hier een knikarm scherm laten maken.”
De tweede verdieping was eerst een grote open ruimte. Ook die hebben Bouke en Marike helemaal opnieuw ingedeeld. Ze hebben bijvoorbeeld een royale slaapkamer gemaakt van 5.15 bij 4.14 meter. De kamer heeft een hoog plafond. Via de inloopkast met vlieringruimte is er toegang tot een luxe badkamer van 3.80 hij 2.55 meter. Deze is voorzien van een badmeubel, een tweede toilet, een ligbad voorzien van jetstreams, een douche- en stoomcabine. “Het huis bevalt ons geweldig”, zegt Bouke. “We verhuizen niet omdat het ons niet bevalt. We hebben echter de mogelijkheid gekregen om samen met vrienden een boerderij te kopen in Duitsland.”
Op de tweede verdieping is verder een technische ruimte, waarin opgesteld de warmtepomp, de warmte-terugwin-installatie en de boiler. Hier staan tevens de wasmachine en de droger. Ook is er een uitstortgootsteen met warm en koud water.
Op het plein aan de Elzenlaan vindt u een winkelvoorziening op hoog niveau, zoals een grote supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. In de wijk is een bewaakte speeltuin aanwezig voor de kinderen. Scholen, kinderopvang en een gezondheidscentrum zijn in de wijk. Gratis en vergunningvrij parkeren, maar u kunt ook een eigen parkeerplaats huren in de parkeergarage onder de Elzenborgh.

De vraagprijs voor deze woning is €379.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 2134134 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12