Afbeelding

Huis te koop: Westvest 251, Delft

wonen

Editie: Week 23, Jaargang 21 |

Goed onderhouden driekamer appartement met uitzicht op de Spoorzone
DELFT – Arjan Smit en Linneke van der Veeken wonen nu vijf jaar in dit goed onderhouden driekamer appartement. Het complex bevindt zich aan de rand van de historische binnenstad. Toen ze hier kwamen wonen, hebben ze eerst de hele woning naar hun eigen stijl opgeknapt. “We houden van een moderne stijl”, zegt Arjan. “Dan kun je vervolgens veel met de indeling zelf doen.”
De woning betreed je vanaf de galerij op de derde verdieping. Via de eigen entree kom je in de gang waarop alle ruimtes uit komen. De woning is volledig voorzien van nieuwe deuren en van nieuw hang- en sluitwerk. Ook zijn bij het opknappen alle kozijnen aan de binnenkant van de woning geschilderd. “De hoofdreden om dit appartement te kopen, waren de grote afmetingen van de woonkamer”, zegt Linneke. “Er is veel lichtinval door de grote ramen.”
Vanuit de woonkamer kijk je uit over de werkzaamheden in de Spoorzone. In 2016 zullen de treinen ondergronds rijden. “Net als in de binnenstad wordt het autoluw”, zegt Arjan. “Er komt een grachtje en een parkje, dus het uitzicht wordt alleen maar mooier. Het oude stationsgebouw blijft trouwens staan. Wij gaan verhuizen, omdat ik een baan heb gekregen in Breda en op lange termijn is op en neer reizen niet haalbaar.”
De lichte woonkamer heeft een moderne open keuken. De totale afmetingen van de kamer zijn 5.80 bij 8.60/5.97 meter. Net zoals alle andere vertrekken van het appartement, zijn de woonkamer en keuken voorzien van een nieuwe laminaatvloer. De keuken is uitgevoerd in een L-opstelling en is voorzien van een koelkast, een vriezer, een vaatwasser, een gaskookplaat, een heteluchtoven en een afzuigkap. Vanuit de woonkamer kun je ook op het balkon komen, met uitzicht op de Spoorzone. Deze is 2.50 bij 2.48 meter en is gelegen op het zuidwesten. Het is onlangs voorzien van nieuwe hardhouten vlonders. “In de middag heb je lekker veel zon op het balkon”, zegt Linneke. “We zitten daar dan ook vaak als de zon schijnt.”
Het appartement is lekker ruim voor met z’n tweeën. Je zou er eventueel ook met één kindje kunnen wonen. Er zijn twee slaapkamers aan de voorzijde van het appartement, van respectievelijk 1.80 bij 3.40 meter en 2.70 bij 4.59 meter. De grootste slaapkamer heeft een vaste kastenwand. “Ik heb nu een kamer ingericht als werkkamer, maar dat zou ook heel goed een kinderkamer kunnen zijn”, zegt Arjan.
De moderne badkamer uit 2008 meet 2.70 bij 1.80 meter en is geheel betegeld met een ruime douchecabine, een wastafel en de aansluiting voor de wasmachine en de droger. Er is een apart modern hangend toilet, met toegang tot de CV-ruimte met Vaillant-ketel (2003). Verder heeft de woning een royale bergruimte, die in 2008 volledig is betegeld. Aan de achterzijde van het gebouw is er een binnentuin met een stenen fietsenberging. Ook aan de achterkant is er dus een leuk uitzicht. “Er is ook een achteruitgang naar de Oude Delft”, zegt Linneke. “Het gebouw is dertig jaar oud en er is een uitgebreid meerjarenonderhoudsplan. De VvE zorgt dat er regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan het gebouw. Het kent een gemêleerde samenstelling, een leuke mix van ouder en jong.”
Op zaterdag 15 juni is dit appartement vrijblijvend te bezichtigen tijdens het NVM Open Huis in Delft. De vraagprijs voor deze woning is €182.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 2125288 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12