Afbeelding

Huis te koop: Van der Kamlaan 70, Delft

wonen

Editie: Week 32, Jaargang 22 |

DELFT – Maarten Honkoop en Tineke Murre wonen al achttien jaar in deze ruime eengezinswoning met opvallend veel lichtinval. Ze kwamen van een leuke binnenstadswoning, maar vonden hier in de Buitenhof een grotere woning met bovendien veel groene speelruimte voor de kinderen. “Deze buurt wordt niet voor niets wel de Groene Long van Delft genoemd”, zegt Tineke.

Maarten en Tineke hebben gezorgd voor een nette inrichting van het huis. Bovendien hebben ze in de loop van de jaren een aantal veranderingen aangebracht. Eerst is de keuken helemaal vernieuwd. Later zijn op zolder de dakkapellen vervangen, met nieuwe onderhoudsarme kunststof kozijnen. In de tuin is een nieuw schuurtje geplaatst.

“We vinden het wel prettig dat de woonkamer en de keuken een beetje van elkaar gescheiden zijn”, zegt Maarten. “Via de keuken kun je in de tuin komen en in de zomer gebruiken we die dan ook als verlengstuk.”
Het huis heeft een royale, tuingerichte woonkamer van 6.42 bij 4.60 / 2.50 meter. De kamer heeft een nette parketvloer. De eethoek bevindt zich aan de achterzijde van de woonkamer, bij de half open keuken van 2.41 bij 4.60 meter.
De keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, elektrische oven, gaskookplaat, wasemkap, koel- vrieskast en een close-in-boiler. “De tuin hebben we zelf aangelegd”, zegt Maarten. “Het is een tuin van 11 meter diep met veel mooie planten en bloemen. Aan de achterkant is het nieuwe schuurtje. Buiten de tuin ligt een wijds speelveldje, want de achterliggende huizen staan een stukje verder op.”
Het is een kinderrijke wijk, met veel speelruimte. Daar hoeven de spelende kinderen niet uit te kijken voor auto’s. Aan de voorkant van dit huis ligt een leuk plantsoentje met speeltoestellen. “We hebben veel contact met de andere buren en de kinderen hebben hier een soort Jip en Janneke relatie met elkaar”, zegt Tineke. “Het is verder een gemengde wijk, met bewoners van verschillende leeftijden. Veel buurtbewoners kennen elkaar goed, omdat de kinderen veel met elkaar spelen en op dezelfde school zitten. Hier even verderop bevinden zich twee scholen en een kinderopvang.”
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers aan de voorzijde, die respectievelijk 4.10 bij 2.70 meter en 3.20 bij 1.81 meter zijn. De grootste voorslaapkamer heeft een vaste kast, net als de slaapkamer aan de achterzijde, die 4.10 bij 2.70 meter is. “Ook hier zijn grote ramen, waardoor het altijd erg licht is”, zegt Maarten.
De badkamer van 2.35 bij 1.81 meter is voorzien van een douche, wastafel en een tweede toilet. “Op zolder hebben we een grote slaapkamer”, zegt Tineke. “In de overgebleven ruimte kan eventueel nog een slaapkamer gemaakt worden.”
De slaapkamer voor is 4.75 bij 3.00 meter met diepe kasten. De ruimte achter, ook met dakkapel, wordt nu voornamelijk gebruikt als bergruimte. Hier is ook de opstelplaats voor de CV-combiketel.
Maarten en Tineke gaan verhuizen, omdat ze eind juni onverwacht tegen een ander huis zijn aangelopen, dat goed bij hun toekomstplannen past. “We hebben een huis met een nog grotere tuin gevonden”, zegt Maarten. “Aan de andere kant van Delft. Daar heeft Tineke ook de mogelijkheid om een eigen praktijk aan huis te beginnen.”
Op korte afstand van het huis bevinden zich Winkelcentrum Buitenhof en zwembad Kerkpolder. In de wijk kan vrij geparkeerd worden. Openbaar vervoer verbindingen en de uitvalswegen A4, A12 en A13 zijn nabij.

De vraagprijs voor deze woning is 219.500 euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: (015) 213 41 34 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12