Afbeelding

Huis te koop: Ecodusweg 3, Delft

wonen

Editie: Week 22, Jaargang 30 |

DELFT – Annelien Wehrmeijer woont nu acht jaar in dit tweekamer appartement. Het is een zogenaamde 'ecowoning'. Het appartement is onderdeel van het grootste vrijstaande gebouw in houten skeletbouw van Nederland. Het moderne complex heet 'de Ecobeek'. De bouwmaterialen werden zorgvuldig geselecteerd; zo is de buitenzijde betimmerd met ongeïmpregneerd Europees hardhout. “Toen ik klaar was met studeren en op zoek was naar een appartement, was ik heel enthousiast over deze woonomgeving”, zegt Annelien.

Het gebouw in de wijk Voordijkshoorn sprak haar meteen aan. “Het is een groene en rustige wijk”, zegt ze. “Ook het pand zelf heeft veel uitstraling. Het houten gebouw heeft een zeshoekige vorm. Zelf heb ik een gedeelde tuin met de buren, maar er is ook een grote gezamenlijke binnentuin. De appartementen hebben speelse vormen en zijn beschikbaar in diverse maten en samenstellingen.”
De woonkamer is 6.06 bij 5.27 meter. Het is een lichte woonkamer, voorzien van een fraaie laminaatvloer. De keuken maakt als het ware onderdeel uit van de woonkamer. “Oorspronkelijk stond er een bar tussen de woonkamer en de keuken”, zegt Annelien. “Die heb ik er uit gehaald om een leuke combinatie tussen wonen en het leven in de keuken te maken. Zo'n bar is natuurlijk makkelijk weer terug te plaatsen.”
De nette open keuken van 2.35 bij 1.52 meter is voorzien van een spoelbak, een vierpits inductiekookplaat, een oven een losse koelkast en een vriezer. De woonkamer heeft openslaande deuren naar de tuin. Die wordt zoals gezegd gedeeld met de buren. Alle bewoners in het complex gaan goed met elkaar om. “Er is een goede sociale cohesie”, zegt Annelien. “Op een leuke manier leven we naast elkaar en ik vind het dan ook geen enkel probleem om onze tuin met de buren te delen. Er is ook een gemeenschappelijke binnentuin, maar daar maken mijn vriend en ik minder vaak gebruik van.”
Annelien en haar vriend Michiel van der Wijst kennen elkaar al veertien jaar. Zij heeft haar appartement gekocht in 2006 en Michiel is twee jaar later in het appartement op nummer 41 komen wonen. Hij woont in het appartement met uitzicht op de grote binnentuin. Het appartement van Annelien is 57 vierkante meter en dat van Michiel is 75 vierkante meter. “Sinds ruim twee jaar hebben we een vaste relatie”, zegt Annelien. “Omdat we samen willen gaan wonen, zijn we nu op zoek naar een grotere woning, het liefst ook in deze buurt.”
De ruime slaapkamer van dit appartement is 4.76 bij 4.20 meter, met de aanwezigheid van een grote bergruimte. De mogelijkheid bestaat om een inbouwkast te maken. De geheel betegelde badkamer meet 2.28 bij 1.98 meter en is voorzien van een wastafel, een douchecabine en de opstelplaats voor de wasmachine. Het gebouw wordt goed onderhouden. Recentelijk zijn er nieuwe aluminium kozijnen met dubbele beglazing geplaatst. Het complex beschikt over een lift, gemeenschappelijke dakterrassen, een ruime gemeenschappelijke tuin en een gezamenlijke fietsenberging. Gunstige ligging ten opzichte van de uitvalswegen, het openbaar vervoer, diverse winkels en het staat op nog geen tien minuten fietsafstand van het centrum van Delft.
De actieve VvE vraagt een maandelijkse bijdrage van 183,96 euro, exclusief 50 euro voorschot warm water en stookkosten. De erfpachtcanon bedraagt 185,08 euro per jaar.

De vraagprijs voor de woning op nr. 3 bedraagt 139.500 euro k.k. De vraagprijs voor de woning op nr. 41 bedraagt 159.000 euro. Geïnteresseerd in één van deze woningen? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12