Afbeelding

Huis te koop: Pijperring 357, Delft

wonen

Editie: Week 24, Jaargang 23 |

DELFT – Leo en Annemiek van Tuyl wonen met veel plezier in deze prettig ingedeelde ééngezinswoning in een rustige buurt in de wijk Buitenhof. Ze kwamen er in 1990 wonen met hun zoon Dirk, maar die is nu al weer zo'n tien jaar de deur uit. “We woonden destijds in één van de galerijwoningen hier tegenover”, zegt Annemiek. “Toen deze huizen werden gebouwd, wilden we graag hier gaan wonen.”

Het is een goed onderhouden woning, rustig gelegen in een groene woonomgeving en zelfs met een brede groenstrook direct voor de deur. Heel geschikt voor gezinnen met jonge kinderen, die zonder een straat over te steken voor de deur kunnen spelen. “Deze woningen werden toen verkocht als driekamerwoningen, maar we hebben meteen een heleboel aan de indeling laten veranderen”, gaat Annemiek verder. “De zolderverdieping hebben we bijvoorbeeld helemaal met aparte ruimtes opnieuw ingedeeld. In het begin was dat één grote open ruimte, waar we zelfs nog hebben gebadmintond in het allereerste begin.”
Nu hun zoon al weer jaren de deur uit is en zij zelf een dagje ouder worden, hebben ze besloten kleiner te gaan wonen. Ze hebben gekozen voor een huis in de Jan Thomeelaan. “We zijn inmiddels beiden boven de zestig jaar, dit huis is te groot voor ons geworden, maar het is ideaal voor een gezin.”
Het huis heeft een tuingerichte woonkamer van 6.00 bij 4.76 meter, met onder meer een trapkast. Destijds hebben Annemiek en Leo vloerverwarming laten aanleggen en is de woonkamer voorzien van plavuizen. “Ook hebben we toen een nieuwe keuken laten plaatsen”, zegt ze. “Deze bevindt zich aan de voorzijde, met een leuk zicht op een speelveldje.”
De nette keuken is 3.00 bij 2.72 meter, heeft een hoekopstelling en is voorzien van een gas-kookplaat, een afzuigschouw, een oven en een vaatwasser. Je kunt als je in de keuken staat nog prima praten met degene die zich in de woonkamer bevindt. “Aan de achterkant is de schuifpui naar de grote tuin”, zegt ze. “De tuin is wel heel erg groot en die hebben we zelf aangelegd. Er zijn twee terrassen en er is een leuke beplanting. De tuin grenst aan het groen van een leuk parkje. Er zijn prachtige trapveldjes in de buurt.”
De tuin heeft een totale diepte van 12 meter. In de tuin is er een houten berging. Gezien de diepte van de tuin en de wijze waarop hij is aangelegd, kun je hier de hele dag van de zon genieten. “Je hebt hier wel altijd heel veel privacy”, weet Annemiek nog te vertellen.
Op de eerste verdieping zijn er twee royale slaapkamers over de volle breedte van de woning. Die aan de voorkant is 2.90 bij 4.76 meter. De slaapkamer aan de achterkant is 3.56 bij 4.76 meter. Tussen beide slaapkamers bevindt zich de badkamer, die voorzien is van een ligbad, een douchecabine, een wastafel en een toilet. “Dat ligbad hebben we er zelf in laten plaatsen”, zegt ze.
Via een vaste trap kom je op de grote zolderruimte, die op een slimme manier ten dele is opgedeeld in verschillende ruimtes. Er is een ruime slaapkamer aan de achterkant van 2.65 bij 4.76 meter. Daarnaast is er een aparte wasruimte met de opstelplaats voor de CV-ketel en de wasmachine-aansluiting. Een diepe bergkast en de bergvliering maken het geheel compleet. “Aan de voorkant van de zolder kan zelfs nòg een slaapkamer gemaakt worden”, vertelt ze.
Alle ramen hebben dubbele beglazing en op de eerste verdieping zijn de ramen voorzien van screens. “Je hebt hier alles in de buurt”, gaat ze verder. “Winkelcentrum Vrijheidslaan, de Hoven is ook makkelijk te bereiken, je kunt snel op de tram stappen. Een beetje vergrijzing in de buurt, maar er wonen ook weer steeds meer jonge mensen. Een stille, rustige buurt, waar je bijna nooit wat van je buren hoort. Maar op een mooie zomeravond kan het wel heel gezellig zijn.”
Er is voldoende onbetaalde parkeergelegenheid in de straat.

De vraagprijs voor de woning is 234.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars, (015) 212 52 88 of www.vansilfhout.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12