Afbeelding

Huis te koop: Mackaystraat 42, Delft

wonen

Editie: Week 7, Jaargang 22 |

DELFT – In de zogeheten Ministersbuurt in de wijk Hof van Delft heeft de broer van Nies Schagen sinds 1996 twee woningen gehad. Hij woonde eerst in de Mackaystraat op nummer 39, maar kon zich verbeteren en heeft daarna ook het pand op nummer 42 gekocht. Via de poort kon hij makkelijk achter de woning komen. Een echte klusser zijnde, heeft hij de panden uit respectievelijk 1940 en 1950 helemaal gemoderniseerd.
Haar broer is overleden en nu heeft Nies het pand op nummer 42 in de verkoop gezet. Het andere huis had hij al eerder zelf verkocht. “Dit is een gewilde straat”, zegt Nies. “Een tijdje geleden is de Mackaystraat uitgeroepen tot De Leukste Straat van Delft. Daardoor was de straat ook genomineerd voor de Leukste Straat van Nederland en toen is Yvonne Jaspers en haar cameraploeg komen maken.”
Het huis heeft een woonoppervlakte van circa 120 vierkante meter. De woonkamer van 7.96 bij 3.50 / 2.61 meter is heel sfeervol. Aan de voorkant is de erker sfeerbepalend. De woonkamer heeft een mooie, klassieke parketvloer in visgraat motief. “Hij heeft de woning rigoureus verbouwd”, zegt Nies. “Met heel vindingrijke oplossingen is de woning eigenlijk beter ingedeeld dan in de oorspronkelijke situatie.”
De woning heeft een nette keuken, die via een deur in verbinding staat met de woonkamer. De keuken is voorzien van een vier pits gaskookplaat met een afzuigkap en ook een vaatwasser is aanwezig. Zowel in de keuken als in de woonkamer is er een deur naar de tuin. De tuin heeft een fraai terras en hier schijnt al vroeg op de dag de zon. “Zelf heeft hij een verbrede schuur gemaakt”, zegt Nies. “In de degelijke berging met twee openslaande deuren kun je veel spullen kwijt, alsmede op de zolder hiervan.”
De eerste verdieping telt drie slaapkamers. Die aan de achterzijde zijn respectievelijk 4.10 bij 2.61 meter en 3.12 bij 1.90 meter. De slaapkamer aan de voorzijde is 3.21 bij 3.50 meter. Twee van de slaapkamers op deze verdieping zijn extra groot in verband met de overbouwde poort, waardoor het vloeroppervlakte is verruimd. “ Op de slaapkamers en op de overloop zijn er handige ingebouwde kasten”, vertelt Nies. “Hierdoor is er veel ruimte om dingen op te bergen.”
De moderne badkamer heeft een douchehoek, een tweede hangend toilet, een wastafel en hier zijn ook de aansluitingen voor de wasmachine en de droger. “Ook op de zolderverdieping is mijn broer flink bezig geweest”, zegt ze. “Aan de voorzijde is een dakkapel gebouwd en aan de achterkant een dakkapel over de volle breedte. De zolder is in twee kamers verdeeld, dus het huis heeft nu in totaal zes kamers. Ook hier is er veel opbergruimte.”
Op de voorzolder is de opstelplaats voor de HR CV-combiketel (bouwjaar 2009). De woning is aangesloten op de nieuwe riolering in de straat. De woning is dichtbij het centrum gelegen, het Sportfondsenbad  is in de buurt, net als basisscholen en scholen voor middelbaar onderwijs. Sportvelden van onder meer DTB en Ring Pass bevinden zich op korte fietsafstand en de ligging is gunstig ten opzichte van de uitvalswegen.

De vraagprijs voor deze woning is 349.000 euro k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 212 73 00 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12