Afbeelding

Huis te koop: Hopstraat 54, Delft

wonen

Editie: Week 17, Jaargang 21 |

 

Opvallend ruime en sfeervolle tussenwoning in een kindvriendelijke straat

DELFT – Het is 19 jaar geleden dat Jos Wilmer in deze sfeervolle tussenwoning, een beschermd stadsgezicht, in de gezellige binnenstad van Delft kwam wonen. Deze straat was niet onbekend voor hem. Eerder bewoonde hij hier al een huurhuis. Hij vond het leuk om terug te keren naar zijn gezellige oude buurt. “Mede omdat we kinderen wilden hebben in een rustige buurt, en op 2 tellen van de stad en de horeca”, zegt Jos met een glimlach. “Ik heb eerst met behulp van vrienden het hele huis opgeknapt.”

Jos woonde hier met zijn vrouw en twee kinderen. Na hun scheiding is de woning vrij groot om in te wonen. “Ik wil gaan verhuizen, omdat ik gelijkvloers wil gaan wonen”, zegt hij. “Door een hersenbloeding ben ik nogal moeilijk ter been. Het trappen lopen gaat me dan ook niet zo makkelijk af.”
Deze woning is hem heel goed bevallen. Hij zegt dan ook met pijn in het hart weg te gaan. De woning lijkt van buiten klein, maar van binnen biedt deze bijzonder veel ruimte. Het is een woning met veel lichtinval, onder andere door een extra ramenrij in het plafond. “Ik heb allereerst een nieuwe betonvloer laten storten”, zegt Jos. “Verder heb ik een dubbele wenteltrap laten plaatsen en op de tweede verdieping zijn twee dakkapellen gemaakt. In december 2009 is de badkamer volledig verbouwd en toen is er ook een nieuwe ketel gekomen.”
Je woont hier prima in je eentje, maar ook een jong gezin zou hier heel goed kunnen wonen. De lichte woonkamer is 8.20 bij 3.80 meter en de wenteltrap is een echte gezichtsbepaler. In de aanbouw aan de achterzijde bevindt zich de keuken. Deze is voorzien van diverse apparatuur, namelijk een vaatwasser, een combi-magnetron, een gaskookplaat, een koelkast en een vriezer. De praktische bijkeuken is 2.00 bij 1.20 meter. Het toilet, met een fonteintje, is keurig onderhouden. “Zowel in de keuken als in het toilet is er permanente afzuiging”, zegt Jos.
Op de eerste verdieping is er aan de voorkant een slaapkamer van 4.15 bij 2.00 meter. Deze heeft een bergruimte in de kap. Aan de achterzijde is er een tweede slaapkamer, die 3.20 bij 3.75 meter is en een vaste kast heeft. Deze kamer biedt toegang tot een dakterras van 3.00 bij 4.00 meter met een fraai en vrij uitzicht. Op deze verdieping is ook de moderne, luxe uitgevoerde badkamer, voorzien van een tweede toilet, een douche, een stoomcabine met een douche en een wastafelmeubel. “Ook in de douche zit een afzuiging”, zegt Jos. “Deze gaat automatisch aan als je staat te douchen.”
De tweede verdieping biedt ruimte aan een royale achterslaapkamer van 3.80 bij 2.50 meter, waarin onder de kap zich een grote bergruimte bevindt.
En verder is er een werkruimte waar veel dingen kunnen worden opgeborgen. Ook bevindt zich hier de opstelplaats voor de HR-combiketel. De staat van het huis is verder uitstekend, met gerenoveerde elektra, riool, waterleidingen en overal dubbel glas. In de gang is er een prima ruimte om fietsen te stallen. Tevens is er een parkeerbeleid met vergunning en bezoekerskaart. De woning staat in een gezellige autoloze en kindvriendelijke straat, vlakbij de prachtige gracht aan het Oosteinde en het uitzichtrijke kanaal de Schie. Er is een grote speeltuin achter de straat en ieder jaar is er een buurtfeest. Mede om hier nieuwe bewoners te leren kennen. Het centrum met zijn winkels en horeca is op loopafstand. Het recreatiegebied De Delftse Hout, de A13, A12, en A4 zijn binnen enkele minuten te bereiken.

De vraagprijs voor deze woning is €224.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 2134134 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12