Afbeelding

Huis te koop: Simonsstraat 10-12, Delft

wonen

Editie: Week 39, Jaargang 21 |

DELFT – Martin Beijering en Tessa de Blom wonen sinds 2007 in dit hoogwaardig afgewerkt herenhuis. Het herenhuis in de wijk Wippolder is heel modern vormgegeven en van alle gemakken voorzien. Toen ze het kochten, was dit huis een bouwval. Martin en Tessa vonden het leuk om het huis helemaal naar eigen smaak opnieuw op te bouwen.
Alles is vervangen, de woning is helemaal gerenoveerd en gemoderniseerd. Eventuele nieuwe bewoners kunnen dit huis zonder noemenswaardige kosten betrekken. “Het is leuk om een woning uit 1910 zo modern vorm te geven”, zegt Martin. “Het waren oorspronkelijk twee woningen, maar die waren erg vervallen. De buren hebben ook twee woningen bij elkaar getrokken. Dat is dus precies dezelfde indeling, maar dan in spiegelbeeld.”
Het was heel wat werk, Martin weet het zich nog goed te herinneren. “We hebben er geloof ik acht containers rotzooi uit gehaald”, zegt hij. “Maar het resultaat mag er zijn.”
De woonkamer van 35 vierkante meter heeft een massief eikenhouten vloer. De moderne inrichting doet in niets denken aan een huis uit 1910. Er is een half open keuken, die met de afmetingen van 5.60 bij 2.25 meter royaal te noemen is. De keuken heeft een lichte kleurstelling en is voorzien van inbouwapparatuur van het merk Siemens. Dit zijn een vijfpits gaskookplaat met een wokbrander, een afzuigschouw, een koelkast met een aparte vrieskast, een oven en een vaatwasser. “Bij de afwerking van het huis hebben we zo veel mogelijk eenheid willen betrachten”, zegt Martin. “Dat betekent dat we overal dezelfde kleur betegeling hebben, net zoals de hardstenen vensterbanken die je overal in huis terug ziet.”
In de woonkamer zijn er aan de achterzijde openslaande deuren naar een leuk plaatsje. Dit is netjes aangelegd en volledig onderhoudsvrij. De afmetingen van de bestrate tuin zijn 5.15 bij 5.25 meter. “Ik zit zelf in de IT en ik heb hier een volledig thuisnetwerk laten aanleggen”, zegt hij. “Een intern netwerk, zodat je in iedere kamer een PC kunt aansluiten. Allemaal weggewerkt in de wanden, net zoals alle overigen leidingen overigens.”
Op de eerste verdieping zijn er diverse kamers. De eerste slaapkamer is 2.85 bij 2.10 meter. Een andere slaapkamer is 3.35 bij 2.70 meter en de masterbedroom is 3.35 bij 5.70 meter. Deze biedt toegang tot een erg grote walk-in-closet van 3.05 bij 2.25 meter. “Eventueel zou je nog een wand kunnen plaatsen tussen de grote slaapkamer en de slaapkamer aan de achterzijde”, zegt Martin. “Hiermee creëer je een gangetje naar de badkamer.”
Dit huis heeft de beschikking over een volledig betegelde badkamer van 2.25 bij 2.40 meter, met een hoekbad, een inloopdouche, een badmeubel met een verwarmde spiegel en een designradiator. Verder is er een waskamer van 2.65 bij 2.10 meter met de opstelplaats voor de CV-combiketel, de wasmachine en de droger. Hier is ook de toegang tot het balkon over de volle breedte van de woning, met zowel in de middag als de avond zon. “Dit huis staat in een echte volksbuurt”, zegt Martin. “Je bent hier op loopafstand van het centrum en zit ook zo op de uitvalswegen.”
De vraagprijs voor deze woning is €289.500 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Roepman Makelaardij, (015) 2134134 of www.roepman.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12