Afbeelding

Huis te koop: Henry Dunantlaan 13, Delft

wonen

Editie: Week 19, Jaargang 21 |

Ideaal huis met verrassende indeling in een kindvriendelijke omgeving
DELFT – Het was zes jaar geleden dat Astrid Balke met haar gezin in deze drive-in-woning kwam wonen. Ze kwamen van het Letland, maar wilden groter gaan wonen in verband met twee puberdochters. De woning is helemaal aangepast, met een woonverdieping waar oorspronkelijk de carport was. “We hebben het huis ook vooral vanwege de tuin gekocht”, zegt Astrid. “Het is een hoekhuis, met daar omheen een heel grote tuin, waar je de hele dag van de zon kunt genieten.”
De dochters van Astrid zijn inmiddels allebei de deur uit en ze is van haar man gescheiden. Hierdoor is het huis wel erg groot geworden voor haar alleen. Ze is nu op zoek naar een ander, wat kleiner huis, maar wil wel graag in de buurt blijven wonen. “Het is namelijk een heel rustige buurt, waar gezinnen en oudere mensen wonen”, zegt ze. “Kinderen kunnen door de brede stoep heerlijk buiten op straat spelen. Bovendien is het dicht bij het centrum. Je hebt een leuke route langs de Buitenwatersloot.”
De voordeur van de woning is te bereiken via een trap. Via een schuine afrit is er toegang tot de voormalige garage (nu een inpandige berging). De opvallend lichte woonkamer heeft aan de voorzijde een open eetkeuken. De woonkamer en keuken zijn in totaal 45 vierkante meter. De keuken heeft een hoekopstelling en is voorzien van inbouwapparatuur van Siemens. “Het is een grote woonkamer”, zegt Astrid. “Oorspronkelijk was de keuken dicht, maar deze hebben we open laten maken.”
Via de deur aan de achterzijde is er vanuit de uitbouw een zonnig terras met een rechte brede trap naar de fraai aangelegde zonnige tuin. “Ook in de zijgevel hebben wij extra openslaande deuren laten maken”, zegt Astrid. “Hierdoor heb je ook een prachtig zicht op de zijtuin.”
Aan de achterzijde van de woonkamer is een fraaie uitbouw gerealiseerd. De woning is recent professioneel gerenoveerd, waarbij diverse kozijnen zijn vervangen en voorzien zijn van dubbel glas. Het souterrain is niet alleen via de buitenzijde bereikbaar, maar ook van binnenuit via een afgesloten trap naar beneden. Hierdoor is het huis ook ideaal voor kantoor of praktijk aan huis. Bij de verbouwing is het souterrain opnieuw ingedeeld met een fraaie berging (voormalige garage), een fraaie masterbedroom met eigen badkamer en een walk in closet. “Zelf sliepen we hier beneden, terwijl onze dochters boven een hele eigen verdieping hadden”, zegt Astrid.
In het souterrain bevindt zich aan de achterzijde een ruime slaapkamer van 3.20 bij 5.10 meter met zicht op de tuin. Grenzend aan de slaapkamer is er een moderne badkamer van 2.84 bij 2.16 meter, voorzien van een dubbele wastafel en een ligbad met een douchegelegenheid. Ook is er naast de slaapkamer een walk in closet van 3.20 bij 2.40 meter. In het souterrain is een extra toilet gemaakt. De afzonderlijke bergruimte/fietsenberging is 3.20 bij 3.77 meter. In een afzonderlijke ruimte is de opstelplaats voor de CV-combiketel (Daalderop, 2006), de wasmachine en de droger. “Op de eerste verdieping is er dus nog een volwaardige woonetage”, zegt Astrid. “Ook hier heb je dus volop de ruimte.”
Op deze verdieping zijn er drie (voorheen vier) slaapkamers van respectievelijk 2.59 bij 2.22 meter / 3.24 bij 3.50 meter, 2.19 bij 3.43 meter en 3.25 bij 4.40 meter. In de kamers zijn diverse vaste kasten aanwezig. Er is een nette tweede badkamer van 2.05 bij 1.85 meter met een ligbad, een tweede toilet en een dubbele wastafel. “Er zijn zelfs mogelijkheden voor een extra dakopbouw”, zegt Astrid.
De woning staat op een fraai groot perceel van meer dan 400 vierkante meter aan de rand van een gewilde woonwijk. In de directe omgeving bevinden zich sportvelden (onder andere hockey en tennis) en er zijn middelbare en basisscholen op loopafstand. Het parkeren in de straat is gratis en er is altijd ruimte.
De vraagprijs voor deze woning is €430.000 k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12