Afbeelding

Aardwarmteproject in Pijnacker-Noord, uniek in Nederland

wonen

Editie: Week 29, Jaargang 23 |

Rondom Wonen en Ammerlaan The Green Innovator slaan de handen ineen voor het aardwarmteproject in Pijnacker-Noord, met op de foto Lambert, José, Leon en Menno.

PIJNACKER/NOOTDORP – De wijk Pijnacker-Noord heeft de primeur van aardwarmte geleverd aan bestaande woningen. De aardwarmte gaat geleverd worden aan 479 appartementen in deze wijk. Hiertoe hebben woningcorporatie Rondom Wonen en Ammerlaan The Green Innovator besloten na positieve berichtgeving van de Europese subsidie Kansen voor West.

Het project in Pijnacker-Noord laat zien dat het mogelijk is de verwarming van de huizen energieneutraal te maken. Met de overstap van gas naar aardwarmte wordt 622 ton CO2-uitstoot bespaard. Dit is een reductie van 95 procent. En met een verlaging van 54 proent van de schadelijke NOx-uitstoot verbetert ook de luchtkwaliteit in de omgeving van de zestien flats in de wijk Pijnacker-Noord.
Er wordt een warmtepomp geplaatst om een energie-efficiënte aardwarmtelevering aan de flats mogelijk te maken. Met de levering is 10 procent van de broncapaciteit van 200 kubieke meter per uur gemoeid. Ammerlaan mag met recht een lichtend voorbeeld genoemd worden voor de glastuinbouw-sector.
Rondom Wonen verhuurt 2.500 woningen in Pijnacker-Nootdorp. De woningcorporatie zoekt actief naar nieuwe en betaalbare energie-concepten om de bestaande woningvoorraad te verduurzamen.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12