Afbeelding

Huis te koop: Van Heemstratraat 22, Delft

wonen

Editie: Week 3, Jaargang 22 |

DELFT – Pien Dell woont al tien jaar samen met haar vriendin in deze sfeervolle jaren-dertig-woning in de wijk Hof van Delft. Het is een gezellige, verkeersarme straat met een gemêleerde samenstelling. Er wonen gezinnen, ouderen, maar ook jongeren en studenten. “Mijn vriendin en ik gaan uit elkaar”, zegt Pien. “Dat is de reden dat ik moet gaan verhuizen, hoewel ik hier dolgraag zou willen blijven wonen.”

In deze woning uit 1932 is veel gemoderniseerd, maar er zijn ook oude details in tact gelaten. De mooie glas-in-lood-ramen in de erker zijn daar een goed voorbeeld van. De woonkamer is uitgebouwd en voorzien van een glazen schuifpui naar de tuin.
Op de eerste etage is het balkon aan de achterzijde bij de kamer getrokken waardoor een ruime kamer is ontstaan. Op de tweede etage is aan de voorkant een grote dakkapel en aan de achterzijde een dakopbouw geplaatst. “Vier of vijf jaar geleden hebben we er een hele nieuwe keuken in laten zetten”, zegt Pien.
De woonkamer is 11 bij 3.30 / 2.50 meter en is voorzien van massief houten vloerdelen en daaronder ligt nog de originele parketvloer. De kamer heeft aan de voorzijde een erker in dubbel glas-in-lood. In de uitbouw aan de achterzijde geeft een schuifpui toegang tot een zonnige tuin van 6.50 / 3.00 bij 5.00 meter op het zuidwesten. “In deze tuin kun je zowel de zon als de schaduw opzoeken”, zegt Pien. “Bij het huis hoort ook een schuurtje op een apart terreintje, dat via de achterom te bereiken is.”
Apart van de woonkamer is er een moderne keuken van 1.40 / 2.08 bij 2.90 meter, met aan beide zijden natuurstenen werkbladen. In de keuken bevinden zich een vier pits gaskomfoor met een wokbrander, een combi-oven/magnetron, een afzuigkap, een vaatwasser. Ook bestaat de mogelijkheid tot het plaatsen van een wasmachine en een droger. Warmwatervoorziening door middel van een, in de plint weggewerkte, energiezuinige boiler. Via een deur in de keuken is de tuin ook bereikbaar. “Dit is het mooiste en prettigste huis waar ik ooit gewoond heb”, zegt Pien. “Boven is er namelijk ook nog een heleboel ruimte.”
In de gangen, keuken, toilet, badkamer en een kamer op de eerste etage liggen nieuwe grindvloeren. Alle flexibele leidingen van de CV zijn weggewerkt onder de vloeren. Op de eerste verdieping is er een riante achterkamer van 3.40 bij 3.90 meter. De voorkamer is 3.05 bij 4.00 meter en hier bevinden zich ook weer de originele glas-in-lood raampjes. De badkamer aan de voorzijde is 2.10 bij 1.77 meter, voorzien van een ligbad en een wastafel. “De tweede verdieping telde oorspronkelijk twee aparte slaapkamers”, zegt Pien. “Daar hebben we één grote leefruimte van gemaakt. De twee slaapkamers op de eerste verdieping hebben we in gebruik als atelier en pianokamer. De zolderverdieping gebruiken we als slaapkamer. Daar hebben we totaal geen last van geluiden in de straat.”
De zolder heeft een verrassend open ruimte van 3.67 / 3.22 bij 4.31 meter. Er is veel bergruimte in vaste kasten en achter knieschotten. Het buitenschilderwerk is voor en achter in juni 2013 gedaan. “Het is in alle opzichten een geweldig huis”, zegt Pien. “Bovendien heb je alles in de buurt. Vlakbij zijn alle winkels te vinden die je nodig hebt en de binnenstad is makkelijk bereikbaar. Je hebt hier niet de verkeersdrukte van de binnenstad, maar de geneugten zijn dichtbij.”

De vraagprijs voor deze woning is 375.000 k.k. euro. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Hof van Delft Makelaardij, (015) 212 64 26 of www.hofvandelft.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12