Afbeelding

Huis te koop: Beestenmarkt 40, Delft

wonen

Editie: Week 25, Jaargang 21 |

Leuke benedenwoning met gezelligste horecaplein van Delft als terras voor de deur
DELFT – Ed Balk kan zich geen betere woonomgeving voorstellen. Hij woont namelijk aan één van de gezelligste pleinen van Delft, de Beestenmarkt. Hij is in 2009 bij zijn vrouw Femke ingetrokken. Inmiddels hebben ze ook een zoontje, die de naam Thijs heeft gekregen. “Nu willen we een tweede kindje, dus willen we ook wel wat groter gaan wonen”, zegt Ed.
Femke is een echte Delftse. Ze heeft altijd heel veel geld en tijd besteed op de gezellige terrasjes van de Beestenmarkt. Ze is daar veel uitgegaan. Op een gegeven moment dacht ze: waarom ga ik er niet wonen? “Toen kreeg ik de kans om deze benedenwoning te kopen”, zegt Femke. “Het was toen helemaal kaal van binnen en dus heb ik het eerst helemaal laten verbouwen. De woning heeft een modern uiterlijk gekregen, maar met in standhouding van allerlei originele details. Bijvoorbeeld de deurposten, de raamkozijnen, de schuiframen, de glas-in-lood ramen en paneeldeuren zijn allemaal origineel.”
De woning heeft een sfeervolle woonkamer, voorzien van een OSB platenvloer. De kamer heeft goed werkende schuiframen, met daarboven het glas-in-lood. De trapkast heeft een originele houten deur. De woonkamer heeft een leuke doorkijk naar de moderne, ruime doorgebroken eetkeuken. “De woning is zo te betrekken, omdat die niet modegevoelig is en dus makkelijk aan te passen is naar eigen smaak.”
De ruime eetkeuken is voorzien van een vier pits keramische kookplaat, een afzuigkap, een combi-oven, een vaatwasser en een losse koelkast. “Aan de zijkant van de keuken is er in een voormalige toiletruimte een handige voorraadkast gemaakt”, zegt Femke. “De aansluiting voor een toilet is nog aanwezig. In de keuken is voldoende ruimte om een tafel te plaatsen.”
Aan de achterzijde is er een ruime slaapkamer, met een hoog plafond. Deze kamer heeft een originele houten paneeldeur. Aangrenzend aan de slaapkamer is er een moderne badkamer, voorzien van een stortdouche, een wastafelmeubel, een toilet en een wasmachineaansluiting. “Het voormalige binnenplaatsje is verbouwd tot een sfeervolle slaapkamer voor Thijs”, zegt Ed. “In deze ruimte is ook een daklicht gemaakt, zodat er veel zonlicht naar binnen schijnt. Ook is hier de opstelplaats voor de CV-ketel.”
De kinderkamer heeft originele schuifdeuren. Tussen de twee kamers zit een schuifraam. Alle wanden zijn gestuukt en de woning is voorzien van isolatie, inclusief plafond. In 2011 is de woning opnieuw geverfd en is de vloer gelakt. Een leuke woning, met vooral een heel groot terras. De Beestenmarkt doet namelijk denken aan de Franse Provence pleinen, met grote platanen en een fantastische sfeer. “We zitten dan ook vaak buiten”, zegt Femke. “Dit is de rustige kant van de Beestenmarkt, maar de gezelligheid kun je zo opzoeken. Je hebt hier de hele dag zon, maar kunt ook gewoon lekker in de schaduw gaan zitten.”
De vraagprijs voor deze woning is €189.500,- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Björnd Makelaardij, (015) 2135139 of www.bjornd.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12