Afbeelding

Huis te koop: Achterom 34A, Delft

wonen

Editie: Week 14, Jaargang 21 |

 

Strak afgewerkt en goed onderhouden grachtenpand in levendige buurt

DELFT – Hendrik Luinenburg en Anniek van den Berge wonen nu negen jaar in dit strak afgewerkte, goed onderhouden grachtenpand. Het huis biedt evenwicht tussen strak design en warmte en sfeer, waardoor het een bijzonder gezellige woning is. “Het was in een slechte staat toen we het kochten”, zegt Hendrik. “Ik ben zelf aannemer en ik heb er een aantal jaar over gedaan om het in mijn vrije tijd helemaal op te knappen.”

Hendrik en Anniek woonden eerst in een klein huurhuisje in de Pluympot bij het Doelenplein. Ze wilden graag in het centrum een pand kopen en kwamen toen dit tegen. Het is niet alleen helemaal opgeknapt, maar er is zelfs een hele verdieping bovenop gebouwd. “Het wonen is ons hier heel goed bevallen”, zegt Hendrik. “We zouden hier nog jaren kunnen wonen, zij het dat ik toe ben aan een nieuw project. We hebben het kerkgebouw aan de Cornelis de Wittstraat gekocht, een zijstraat van de Hugo de Grootstraat. In dat gebouw ga ik drie woningen maken.”
Deze woning aan het Achterom heeft een moderne stijl, maar hij heeft geprobeerd wel zo veel mogelijk de oorspronkelijke details te behouden. Het huis is volledig architectonisch verbouwd met het idee om het ruimtelijk en open te houden. Kenmerkend zijn de lange zichtlijnen. Dit resulteerde in het gebruik van veel glas, ook voor balustrades. De vloeren lopen naadloos door van de ene ruimte in de andere. In kleuren en materialen zijn consistente keuzes gemaakt, zo keren eikenhout, gehard glas en grijze keramische tegels diverse malen terug. “Er zijn ook veel comfortverhogende dingen in het huis gerealiseerd”, zegt Anniek.
Opvallend is dat dit huis volledig is voorzien van wandverwarming. Dat betekent dat er geen radiatoren zijn. De muren geven immers een stralende warmte af. Wandverwarming is (net als vloerverwarming) zeer comfortabel in het gebruik en comfortverhogend. De isolatie is goed. Nagenoeg het gehele huis is voorzien van modern HR++ glas. “Het is dus een heel energiezuinig huis”, zegt Hendrik. “De buitenmuren van de opbouw zijn helemaal voorzien van zonnepanelen, net zoals het dak.”
Het huis heeft een royale woonkamer van circa 20 vierkante meter, voorzien van (scheeps) parket. Aan de achterzijde van de woning bevindt zich de fraaie keuken. Deze is onder andere voorzien van een ingebouwde koelkast, aparte inbouwvriezer, kraan met direct kokend water, oven met magnetronfunctie en vaatwasmachine. Aan de achterzijde is de woning uitgebouwd met een klein halletje en toiletruimte met wandcloset. Hier is toegang tot de plaats van 2.75 bij 3.40 meter. “Daar kun je heel lekker met z’n tweeën zitten”, zegt Anniek. “Maar als we lekker in de zon willen zitten, dan gaan we boven naar het dakterras.”
De badkamer is ontworpen als vrijstaand blok midden op de eerste verdieping. Deze is voorzien van een ligbad, een tweede toilet, een wastafel en een ruime inloopdouche. Er zijn geïntegreerde kasten in de wand verwerkt. Daglicht komt altijd binnen via glasstroken langs het plafond, waardoor je hier een ruimtelijk gevoel krijgt. De slaapkamer aan de voorzijde is 3.50 bij 4.00 meter en biedt een schitterend zicht op de gracht. In deze slaapkamer is een lange en diepe kastenwand geheel op maat gemaakt. De achterkamer is een fijne kinderkamer van 3.50 bij 1.95 meter voor hun dochtertje Nola. Op de tweede verdieping is een grote studio van 4.77 bij 4.76 meter, te gebruiken als werkkamer of ouderslaapkamer. Openslaande deuren naar het dakterras van 2.25 bij 5.00 meter. “Het is een leuke straat met leuke buren”, zegt Hendrik. “Het is hier heel levendig en alle leuke voorzieningen van het centrum zijn vlakbij.”
Op de begane grond is er bij de hal een praktische ruimte gemaakt, voorzien van een handige tussenvloer waar vier fietsen gestald kunnen worden.

De vraagprijs voor deze woning is €369.000,-- k.k. Geïnteresseerd in deze woning? Voor meer informatie: Van Daal Makelaardij, (015) 2127300 of www.vandaalmakelaardij.nl.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12